Recensie De delicatesse HC door Cyril Bonin naar David Foenkinos

Recensie De delicatesse HC door Cyril Bonin naar David Foenkinos

 

Recensie De delicatesse HC
door Cyril Bonin naar David Foenkinos

 

Cyril Bonin heeft een heel aparte manier van tekenen en ook de verhalen die hij (doorgaans zelf) schrijft zijn bijzonder. In zijn strips tref je geen knokpartijen, stoere mannen en bimbo's aan. Zijn strips gaan over relaties, verlies en verliefdheid. Zijn (nog niet afgeronde) project Amorostasia draait zelfs geheel rond de vonk die overslaat als twee toekomstige partners elkaar in de ogen kijken. Waar Cyril Bonin als tekenaar patent op heeft is het tekenen van vrouwen met... nou ja... bambi-ogen.

In De delicatesse behoren die ogen aan Nathalie. Op de eerste bladzijde van dit album ontmoet ze François, de man van haar leven. Tien pagina's later is ze hem al weer kwijt. Een stom ongeluk bij het joggen...
Belangstelling van mannelijke zijde is er genoeg voor Nathalie, maar zij lijkt niet te talen naar een nieuwe relatie. Mannen denken vaak dat vrouwen veroverd moeten worden, maar Nathalie moet eerder 'gevonden' worden.
Voelt ze wat voor haar slungelige Zweedse collega Markus? Ze weet het niet en schrikt zelf wanneer ze hem het hoofd op hol brengt met een totaal ongepaste en in een opwelling uitgedeelde kus.
Markus' vuur voor Nathalie is daarmee ontbrand, maar het zal nog even duren voor Nathalie hém weet te vinden...

De delicatesse is een verstripping van een roman van David Foenkinos en het verhaal is van eenzelfde zachtheid als dat van Amorostasia. Hoewel hij op het randje balanceert is Bonin's benadering niet klef. Geen vrouw is gelijk, maar Bonin (en Foenkinos) is gelukt wat vrijwel geen man voor elkaar krijgt: een vrouw begríjpen...

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!