Recensie Didier, het 5e wiel aan de tractor HC door Francois Ravard & Pascal Rabate

Recensie Didier, het 5e wiel aan de tractor HC door Francois Ravard & Pascal Rabate

 

Recensie Didier, het 5e wiel aan de tractor HC door Francois Ravard & Pascal Rabate

 

Loazie geeft haar broer Didier opdracht de tractor uit de failliete boedel van boer Regis te kopen. In plaats daarvan komt Didier thuis met de boer zélf. Loazie treft hem in onderbroek – het enige dat hij naast zijn kat nog bezit – 's morgens op de bank aan. Gelukkig is Regis niet te beroerd een handje toe te steken op de boerderij. Ook bij, euh... andersoortige klusjes blijkt hij goed van pas te komen.

Didier is vijfenveertig en heeft nog nooit de liefde gekend. Een datingsite moet uitkomst bieden, maar wat vul je in onder 'karakter'? Het duurt een paar dagen voor broer, zus en Regis daar uit zijn. Uiteindelijk hakt Loazie na de nodige ergernissen woedend de knoop door en vult 'Nietsnut!!!!' in.
Een beetje gelijk heeft ze wel, want of Didier nou zo geschikt is voor de liefde...

Tekenaar Ravard kwamen we nog niet eerder tegen in de Nederlandse stripwinkel. Z'n tekeningen zijn niet flitsend, maar vriendelijk en effectief. Scenarist Pascal Rabaté verrijkte onze boekenkast al met onder andere Ibicus, De Maria van plastic en Een tweede jeugd.
Didier, het 5e wiel aan de tractor heeft een soortgelijke sfeer als dat laatste album.
Rabaté is erg goed in het schrijven van strips over doodnormale mensen die trachten een beetje grip te krijgen op hun leven. Met de vuist op tafel slaan en zeggen: zo kan het potverdikkie niet langer!!! Om vervolgens natuurlijk weer in oude patronen te vervallen... 
Wie herkent zich er niet in?
Milde spot, zachte humor en een onverwacht – maar happy – end.(HH)

Interesse? Koop het album hier!