Recensie Het project Bleiberg HC 01 Spoken uit het verleden door Frederic Peynet & Serge Le Tendre naar David Khara

Recensie Het project Bleiberg HC 01 Spoken uit het verleden door Frederic Peynet & Serge Le Tendre naar David Khara

 

Recensie Het project Bleiberg HC 01 Spoken uit het verleden
door Frederic Peynet & Serge Le Tendre naar David Khara

 

Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om van nieuwe striptitels het aantal verkochte exemplaren bij te gaan houden... Ergens is het dat ook wel; het maakt het bepalen van de hoeveelheid voor te bestellen vervolgdelen er gemakkelijker op.
Het heeft echter ook nadelen...
Zo wordt op deze manier inzichtelijk hoe wéinig er van bepaalde titels verkocht wordt! We stapelen onze winkel vol nieuwe albums en de klanten kunnen het niet meer bijbenen.
Neem Het project Bleiberg. Totaal aantal verkocht... wat denk je?
NUL!
Zal wel niks zijn, denk je dan als winkelier.
Fout!
Het project Bleiberg Spoken uit het verleden is een prima actiestrip.


Jeremy Novacek is een rijke trader die na het ongeluk eigenlijk genoeg heeft van zijn lege leventje. Met een sportwagen reed hij een meisje van vier maanden dood. Dat hakte er in... Dan krijgt hij ook nog het bericht dat zijn vader overleden is.
Dat laat hem an sich koud – zijn vader liet zijn moeder en hem al heel lang geleden in de steek – maar zet een serie gebeurtenissen in gang die hem op het spoor brengen van de Nazi-misdadiger Viktor Bleiberg. Bleiberg deed voor Himmler medische experimenten met als doel het eigenhandig in elkaar te knutselen van übermenschen.
Dat Novacek op iets groots gestuit is blijkt wel als hij binnen de korste keren met twéé 'lijfwachten' opgezadeld zit. De reusachtige Mossad-agent Eytan Morg en de niet bepaald zeer aan de ogen doende Jacqueline Walls.


Het project Bleiberg is een verstripping van David Khara's gelijknamige roman. Serge Le Tendre (Op zoek naar de tijdvogel, Chinaman, Golias) bewerkte het en het wordt in beeld gebracht door Frédéric Peynet (Phoenix, Toran). Je slaat niet stijl achterover van diens tekencapaciteiten, maar hij brengt het levendig vertelde en vlotte scenario van Le Tendre zonder poespas in beeld.
Dat verhaal is meer dan prima en maakt je nieuwsgierig naar de twee nog te verschijnen delen.
Je moet eerlijk zijn: Het project Bleiberg
is geen kassaknaller á la XIII of Alfa, maar er is niets mee. Behalve dan dat stripverzamelaars het blijkbaar links laten liggen.
K
om op: nul?!?
Er moeten toch érgens stripliefhebbers rond wandelen die deze strip op waarde weet te schatten?


(HH)

Interesse? Koop het album hier!