Recensie Calypso HC door Cosey

Recensie Calypso HC door Cosey 

 

Recensie Calypso HC
door Cosey

 

Striptekenaar Cosey is een Zwitser en zijn jongste album Calypso speelt zich in zijn geboorteland af. Zwitserland staat bekend om haar klokken en de tijd speelt dan ook een rolletje in dit verhaal: Gus is een man van de klok. Vraag hem op een willekeurig tijdstip hoe laat het is en hij geeft een antwoord dat er niet meer dan een minuut naast zit!
Het lijkt een detail, maar het zijn dit soort details die van Calypso een goed album maken.


Gus loopt niet met zijn gevoelens te koop, maar toch is er één ding dat deze 'man van de klok' zo van zijn stuk kan brengen dat hij de tijd vergeet: Georgette Schwitzgebel. De wereld kent haar onder haar artiestennaam Georgia Gould en ze werd wereldberoemd met haar rol van zeemeermin in de film Calypso.
Als één van zijn collega's uit de mijn zich negatief over Georgia uitlaat verliest de zwijgzame en rustige Gus ineens zijn zelfbeheersing en slaat er bovenop.
Gus en Georgette komen uit hetzelfde dorp en waren elkaars 'eerste'. Blijkbaar is hij haar nog niet vergeten.
Na een leven vol roem en drugs is ze teruggekeerd naar Zwitserland, waar ze in een kuuroord verblijft. Gus zoekt haar op en ze blijkt ook hém nog niet vergeten te zijn...

 

Cosey (Jonathan, Op zoek naar Peter Pan, Reis naar Italië) schotelt ons een degelijk verhaal voor over een sympathieke kidnapdeal, waarin vooral de karakters van de hoofdpersonen erg goed uitgewerkt zijn. Hij tekent het hele verhaal in zwart-wit en het ziet er grafisch erg goed uit. Hoewel hij doorgaans in kleur werkt is Cosey's vlakverdeling heel goed en zijn de pagina's heel mooi in balans qua zwart-wit verdeling.
Mag hij vaker doen, zo!


(HH)

Interesse? Koop het album hier!