Recensie Voyeur integraal 1 HC Erotische kortverhalen uit Playboy door Horacio Altuna

 Recensie Voyeur integraal 1 HC Erotische kortverhalen uit Playboy door Horacio Altuna

 

Recensie Voyeur integraal 1 HC Erotische kortverhalen uit Playboy
door Horacio Altuna

 

Erotische strips zijn een beetje uit de stripwinkel verdwenen. Bloot – vooral vrouwelijk – is er natuurlijk genoeg te vinden in de hedendaagse strip. Onlangs nog zag ik toevallig de stripheldin Morea pagina's lang in haar blote kont door haar album rennen en ook Franka en Natasja slaan geen album over om al het heerlijks dat ze in de aanbieding hebben even te tonen aan de – voornamelijk mannelijke – lezers.
Maar echte erotiek, 'functioneel bloot' waar je – volgens Herman Finkers – wel een stijve van moet krijgen, dat is er niet zoveel meer nu Sombrero haar Zwarte reeks beëindigd heeft. Ja, Rooie Oortjes is er nog, maar is dat een erotische strip? Meer een ondeugende gagstrip, toch?
Saga vult het gat met een (her)uitgave van de Playboy-strip Voyeur. Eerder verschenen onder de title Opwindende gebeurtenissen, maar al weer jaren van de markt verdwenen.


Stripmaker Horacio Altuna vindt een goede balans tussen het harde werk van de Zwarte reeks en het slappe gebeuren in Rooie Oortjes. Fraai getekende strips met een grappige ondertoon vol – eerlijk is eerlijk – opwindende dames.
Hun vormen zijn nét iets ronder dan die van de meeste échte vrouwen, evenals hun bereidwilligheid. Altuna toont veel, maar niet alles. Daardoor blijft het spannend en wordt het niet vulgair (al zal niet iedereen dat met me eens zijn, want er rust nog steeds wel degelijk een taboe op sex, al is het ook 2017).
Het leuke van Voyeur is dat Altuna geen andere pretenties heeft dan opwindende verhalen te vertellen. En dat doet hij goed. Vooral het tekenwerk mag er zijn. Het is fraai afgewerkt, maar toch niet doods. Altuna is overduidelijk een zeer goed tekenaar die plezier schept(e) in zijn werk.
Saga is van plan al zijn Playboy-werk te bundelen in een serie van integralen, waarin ook een aantal pagina's met schetsen opgenomen is voor de liefhebber.
Tja... Lekker!


(HH)

Interesse? Koop het album hier!