Recensie De vliegenier 02 De leerschool door Chrys Millien & Jean-Charles Kraehn

 Recensie De vliegenier 02 De leerschool door Chrys Millien & Jean-Charles Kraehn

 

Recensie De vliegenier 02 De leerschool
door Chrys Millien & Jean-Charles Kraehn

 

In het eerste deel Het vertrek concentreert scenarist Jean-Charles Kraehn zich op de jongensjaren in Duits Afrika van Tanguy-la-vie-dure, in het tweede deel van deze reeks De leerschool is Josef met zijn jongste broer in Parijs. Hij droomt er nog steeds van vliegenier te worden. Eigenlijk ís hij dat al dankzij zijn oefenvluchten in het oude vliegtuigje van zijn vader, maar hier in Frankrijk kun je niet zoals in Afrika maar wat ongecertificeerd rondvliegen. Hier moet een vliegbrevet gehaald worden en dat ligt buiten het financiële bereik van Josef.

 

Hij gaat werken bij de gebroeders Caudron, maar na de oorlog is ook het sleutelen aan vliegtuigen – op dat moment het hoogst haalbare voor de vlieggekke Josef – voorbij en schakelt het bedrijf over op karren en kruiwagens.
Om toch in de buurt van vliegtuigen te zijn sleutelt Josef in zijn vrije tijd met vliegtuigmonteur Oscar aan het vliegtuig van de burggraaf.
Ondertussen is Josef's broer Mose betrokken geraakt bij de maffia en dat brengt Josef op een idee dat hem letterlijk en figuurlijk omhoog zal helpen...

 

Vakkundige avonturenstrip, deze Vliegenier. Verzorgd tekenwerk van Chrys Millien, soepel verhaal – als altijd – van Kraehn.

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!