Recensie Wonderball 3 De sheriff door Colin Wilson, Fred Duval & Jean-Pierre Pecau

Recensie Wonderball 3 De sheriff door Colin Wilson, Fred Duval & Jean-Pierre Pecau

 

Recensie Wonderball 3 De sheriff
door Colin Wilson, Fred Duval & Jean-Pierre Pecau

 

Ieder deel van Wonderball opent met het openen van een wonderball – een kinderverrassing van chocolade met een poppetje er in voor als de chocolade verorbert is.
Na een jager in deel 1 en een spook in deel 2 komt er aan het begin van het derde deel een sheriff uit de wonderbal tevoorschijn. Wonderball zelf moet deze keer wel wat extra moeite doen voor het openen van zijn kinderüberrassung, tekenaar Colin Wilson laat overduidelijk zien dat z'n handen geboeid zijn.
Later in het verhaal kom je er achter dat hij gevangen is genomen door de sheriff, en niet vanuit diens functie als wetshandhaver. Met deze sheriff is namelijk iets bijzonders aan de hand.
Net als met Wonderball zélf. Beiden zijn alfa's (scherpschutters)
– al herinnert Wonderball zich dat niet en maakten deel uit van een supergeheim trainingsprogramma voor overheidsdoeleinden. De hersenspoeling die de alfa's op jonge leeftijd ondergaan hebben blijkt er járen later de oorzaak van dat alfa's instabiel worden en aan het moorden slaan. Zo ook de sheriff, maar die heeft zo zijn eigen methodes om zijn moordneigingen te kanaliseren.


Met het derde deel wordt het allemaal een stuk extremer, Fred Duval en Jean-Pierre Pecau laten alle consideratie met tere zieltjes varen en hakken er flink op los, maar de geloofwaardigheid van het verhaal en de karakters lijden daar niet onder. Sterker nog:
Wonderball wordt met het deel interessanter en beter!



(HH)

Interesse? Koop het album hier!