Recensie Undertaker 3 De reus van Sutter camp door Ralph Meyer & Xavier Dorison

 Recensie Undertaker 3 De reus van Sutter camp door Ralph Meyer & Xavier Dorison

 

Recensie Undertaker 3 De reus van Sutter camp
door Ralph Meyer & Xavier Dorison

 

In De reus van Sutter camp – het derde deel in de succesreeks Undertaker – geeft Xavier Dorison de lezer weer mondjesmaat informatie over het verleden van doodgraver Jonas Crow.
Wat begint met een lucratieve begrafenis – Rose probeert het uitvaartbedrijf van Crow wat meer cachet te geven en Lin voert de prijzen op – eindigt met een jacht op een voormalige kennis van Crow. De weduwnaar van de vrouw die Crow ter aarde dient te bestellen is namelijk ook een oude bekende van Crow. Ze kennen elkaar uit Sutter camp. Charley Warwick was er kolonel. Hij noemt Jonas Crow bij hun eerste ontmoeting 'Strikland', en bijt hem toe dat de reus van Sutter camp nog leeft! Dankzij Charley's drinkgewoontes hecht niemand veel waarde aan zijn woorden.
...Behalve Crow, die 's nachts heimelijk terugkeert en zich door Charley laat overhalen om de jacht op de reus te heropenen.
De reus in leven laten was een foutje dat rechtgezet dient te worden.
Maar de reus is geen eenvoudige prooi en zelfs als ze hem op weten te sporen is één en ander niet zonder slag of stoot geregeld...


Fraai tekenwerk, veel actie, goede dialogen, Undertaker heeft alles wat een goede Western tot een goede Western maakt.
Ik moet toegeven dat ik wat sceptisch was toen de reeks met veel bombarie gelanceerd werd als 'de nieuwe Blueberry', maar hoewel Undertaker voldoende eigenheid heeft om zelfstandig overeind te kunnen blijven en Blueberry in de stripwereld een haast onaantastbare status geniet, staat de kwaliteit van Undertaker na drie opeenvolgende geslaagde delen vast.
Hoe het precies zit tussen Crow en de reus van Sutter camp zullen we pas in een volgende deel te weten komen, maar dat er vanalles speelt, is duidelijk. Het zal niet voor niets zijn dat beide heren een (min of meer) medisch beroep uitoefenen en allebei terzijde worden gestaan door een niet alledaags gevederd huisdier. Crow's verleden is nog lang niet van alle raadselen gedaan, en het personage is dusdanig interessant dat Dorison nog wel even voort kan met deze doodgraver.



(HH)

Interesse? Koop het album hier!