Recensie De post- en liefdebezorger HC door Sebastien Morice & Didier Quella-Guyot

Recensie De post- en liefdebezorger HC door Sebastien Morice & Didier Quella-Guyot

 

Recensie De post- en liefdebezorger HC
door Sebastien Morice & Didier Quella-Guyot

 

 

Didier Quella-Guyot schreef eerder de strip Pyramides (ook bij Saga), maar tekenaar Sebastien Morice komt zomaar ineens uit de lucht vallen. Hij heeft een plezierige manier van tekenen. Beetje zoals Jim van Nacht in Rome, maar dan iets ronder. En net als in Jim's strips speelt in dit album de erotiek een rol zonder dat het platvloers wordt.
Maël wordt op zijn eiland een beetje versleten voor achterlijk. Het komt door zijn klompvoet, maar dom is hij allerminst. Eerder wat verlegen en door die voet zien de meisjes hem niet staan.
Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt worden vrijwel alle mannen van het eiland gemobiliseerd. Maël met zijn klompvoet niet en omdat hij over voldoende vrije tijd én een fiets beschikt wordt hij bevorderd tot postbezorger. Zijn dagelijkse ritjes langs alle eenzame vrouwen van het eiland bieden kansen die er voorheen niet waren. Het duurt niet lang of Maël is bezig van de vrouwelijke bevolking van het eiland zijn persoonlijke harem te maken!

 

Leuk gegeven. Het levert een strip op die een beetje de sfeer heeft van Gibrats Het uitstel. Bovendien is het goed verteld, fraai getekend en mooi ingekleurd.
Maar eens zal die oorlog voorbij zijn. Het is zeker dat een groot aantal mannen niet terug zal keren op het eiland, maar een enkeling zal de oorlog toch overleven? En dan? Hoe zal het Maël en zijn harem dan vergaan?
Even lijkt het erop dat Quella-Guyot aan dit gegeven voorbij gaat en lafjes kiest voor een gemakkelijk uitweg. Maar dan blijkt dat we hem te laag hebben ingeschat: de staart van dit verhaal kent een onverwachte wending.

 


In tegenstelling tot veel van dit soort dubbeldikke harde kaften van Saga zal De Post- en liefdebezorger niet in slappe kaft verschijnen.
Dat is trouwens het enige dat ik op dit uitstekende album aan te merken heb: die afschuwelijke titel.
De Post- en liefdebezorger, brrr...


 

(HH)

  

Interesse? Koop het album hier!