Recensie The time before HC door Cyril Bonin

Recensie The time before HC door Cyril Bonin

 

Recensie The time before HC
door Cyril Bonin

 

The time before van Cyril Bonin kent eenzelfde soort thema als zijn stripbewerking van Marcel Ayme's roman Schijn bedriegt. In dat album ging het over een man die wakker werd met een nieuw gezicht en voor de taak stond zijn vrouw opnieuw voor zich te winnen.
In The time before moet Walter Benedict ook zijn vrouw her-verleiden, maar om andere redenen.
Als hij een oude straatventer helpt door diens belagers te verjagen geeft die hem uit erkentelijkheid een talisman. Daarmee kan Walter terug in de tijd. Zo kan hij kleine foutjes en ongelukjes overdoen. Maar hoe maakbaar is een leven? En hoe ver moet je gaan?


Na een auto-ongeluk wordt hij verliefd op zijn verpleegster. Ze trouwen en zijn heel gelukkig, maar Walter's been is nooit geheel hersteld en zijn handicap belemmert zijn carrière.
Wat als hij de talisman zou gebruiken om het auto ongeluk te voorkómen?
Maar dan zou zijn huidige vrouw ook zijn verpleegster niet worden en moet hij op een andere manier met haar in contact zien te komen...
Maar zelfs als hem dat lukt zal niet alles weer worden zoals 'vroeger'.


Een interessant gegeven dat Bonin fraai uitwerkt aan de hand van de wat ingewikkelde theorie van de oneindige verzameling en de continuümhypothese. Je hoeft echter deze theorieën niet helemaal te doorgronden om het verhaal te kunnen volgen.
Aansprekend thema, boeiend verteld en eigenwijs geïllustreerd door Bonin, dat je halverwege aan het speculeren doet slaan hoe het zal aflopen.
Bij Bonin goed, in mijn fantasie slecht.
Stiekem had ik de voorkeur aan gegeven aan een minder happy end, maar da's muggenziften...

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!