Recensie Alfa Eerste wapenfeiten 1. Vuurdoop 2. Solo door Eric Loutte & Emmanuel Herzet

 Recensie Alfa Eerste wapenfeiten 1. Vuurdoop 2. Solo door Eric Loutte & Emmanuel Herzet

 

Recensie Alfa Eerste wapenfeiten
1. Vuurdoop
2. Solo
door Eric Loutte & Emmanuel Herzet

 

Alfa Eerste wapenfeiten, is een spin-off van de populaire moederreeks Alfa. De jonge jaren van Alfa zou je kunnen zeggen; de verhalen spelen zich af voor het eerste Alfa-album De overdracht.
Dwight Tyler verlaat teleurgesteld het leger waar hij in opleiding was. Hij was een veelbelovend rekruut, maar aan de eigenzinnige kant en hij kan niet verkroppen dat de dood van zijn maatje Boyle in de doofpot wordt gestopt.
In dit verhaal dat de twee delen Vuurdoop en Solo beslaat lezen we hoe hij zijn naam (Alfa) vindt en hoe hij betrokken raakt bij internationale spionage. Ene Milard vereert hem kort nadat hij het leger verlaten heeft met een bezoek. Hij heeft een dossier bij zich over de operatie die Boyle het leven kostte en probeert Alfa over te halen de zaak uit te zoeken. Die weigert aanvankelijk, maar de zaak laat hem toch niet los...


Alfa Eerste wapenfeiten
is een hedendaagse, zelfs hypermoderne, spionagestrip die je niet moet gaan lezen als je naar wat snel vermaak op zoek bent. De auteurs komen met grootse complotten en veel verschillende partijen op de proppen waardoor het niet altijd meteen duidelijk is wie er nou aan de goede kant staat... en of er überhaupt wel goede kant ís aan deze zaak.
Gedegen werk van scenarist Emmanuel Herzet (De Lincoln Branche, Zwanenzang) en tekenaar Eric Loutte (Biggles). Alfa Eerste wapenfeiten steekt niet echt met kop en schouders boven al die andere nieuwe stripreeksen uit, maar doet voor de meeste ook niet onder.
Wie houdt van strips als Largo Winch, Insiders, I.R.S. en natuurlijk Alfa kan ongezien tot aanschaf overgaan en zal niet teleurgesteld worden.

(HH)

Interesse? Koop het album hier!