Deze Vlooien met Balbo is geheel gevuld met gastoptredens die in één enkel boek gevonden zijn. Diverse Nederlandse striptekenaars brachten in Hulde aan de jubilaris een eerbetoon aan Agent 327 en zijn schepper Martin Lodewijk. Een aantal tekenaars nam de gelegenheid te baat zich eens flink uit te leven met Lodewijks' figuurtje... en die van andere stripmakers...

In het verhaal Tweelingzusters van Michiel Offerman & Robbert Damen komt Agent 327 op kantoor via een draaiorgel.
Op het draaiorgel zijn verschillende stripfiguren uit het blad Eppo te zien - waarin Agent 327 gepubliceerd werd. Van links naar rechts: Dirkjan, Storm, Roodhaar, De Generaal. We gaan onderop verder met De Leukebroeders, Eppo en The girl is mine van Mars Gremmen. Verder kijkt geheel links - enigzins chagrijnig - toe professor Barabas uit Suske & Wiske... 


Even verderop komt Casper met Hobbes onder zijn arm de orgeldraaier een zakcentje toestoppen en zien we Guust Flater in een onnatuurlijke houding: Hij is aan het werk!

...Nog weer iets verder heeft Guust het werken even gelaten voor wat het is en staat toe te kijken. Geheel links Sjors van de Rebellenclub, geheel rechts Elsje van Gerben Valkema en Lambik uit Suske & Wiske. Even sikkeneurig als Barabas.
Dat Valkema wel raad weet met klassieke strips blijkt uit zijn tekening van Elsje hieronder, die in de huid van Robbedoes' Zwendel kruipt.
Hij tekende voor Hulde aan de jubilaris ook een aflevering van Agent 327, maar zonder gastoptredens van stripfiguren die niet in die strip thuishoren.

  

 Kees de Boer levert op scenario van Frans Hasselaar Dossier salto mortale, waarin Agent 327 in een vuilniswagen afgeleverd wordt op het hoofdkwartier. De wagen wordt bestuurd door De Boer's eigen stripfiguur Max Laadvermogen!

 


 

 

Fred de Heij levert het verhaal De schaduw van Wu Manchu, waarin we vanzelfsprekend Wu Manchu tegenkomen, maar dat is gewoon een figuur uit Agent 327. Wie er niet in thuishoren zijn Eppo (en zijn eend), Rhonda en Esther Verkest. Die laatste vindt het maar... bizar. En dat past dan weer precies bij Esther Verkest...


 


 

 

Geschreven door Martin Lodewijk, maar getekend door Eric Heuvel, de strip January Jones, die hier - samen met Ricky - een gastrol toebedeelt krijgt van meneer De Heij.

 


 

 

 

Tot slot gooit De Heij nog wat klassiekers in de mix: Kapitein Allan Thompson uit Kuifje (hij was het die kapitein Haddock verleidde met drank in Cokes in vooraad).
En ook dat schip kennen we. Uit Kuifje.
Maar óók een beetje uit Agent 327 zoals je in deze Vlooien met Balbo kunt zien...


 

 

 

 

 

Dat was het weer voor deze keer, dank aan al mijn collega-stripfiguren en tot een volgende Vlooien met Balbo!

 

Balbo de Strip-Aap