In deze 'Vlooien met Balbo' gaat Balbo opnieuw op zoek naar strips of stripfiguren die opduiken in een andere reeks dan hun eigen.

Als in het album Minimensjes in Brontoxico het hoofd van de Brontoxicoaanse geheime dienst Bongo Gonzales zijn wetenschapper opdracht geeft de formule te achterhalen van professor Hondegger's brouwseltje om te verkleinen en te vergroten lukt dat de wetenschappers niet erg. De proefkonijnen veranderen in afzichtelijke monsters. Eén daarvan komt ons wel érg bekend voort... Het is een kruising tussen de Marsupilami en een Smurf! Van het proefkonijn zelf is alleen de snor overgebleven...



 

 

Deze vondst kostte Balbo wat moeite!
Hoewel hij bij de eerste keer lezen al had zitten zoeken op onderstaand plaatje uit de
Robbedeos Oneshot Tulpen uit Istanboel of hij ergens een bekénde spion zag vond hij er aanvankelijk geen. Het kón toch bijna niet anders of Hanco Kolk had de kans benut om tussen alle spionnen in de lobby op z'n minst één geintje te verwerken.
Echt nergens een James Bond of Prins Bernhard te bekennen?
Pas bij de tweede keer lezen zag Balbo ineens 's Neerlands bekendste geheim agent tussen zijn collega's staan:
Martin Lodewijk's Agent 327... Dus tóch!





Neef Wiebeling belandt in het Robbedoes Special-album Het plan van Wiebeling in Engeland. Naast de karakteristieke rode telefooncel en de Bobby (Engelse politieagent) passeert hij nóg een Engels icoon. John Lennon!
Die loopt niet toevallig in een wit pak op een zebrapad. Het is een verwijzing naar het Beatles-album Abbey road...

 



 

 ...In hetzelfde album zijn Robbedoes en Kwabbernoot in de Antwerpse Zoo. Bij de Piranha-vijver houdt zich een liefhebber van deze 'vriendelijke' visjes schuil. Rechtsboven is de staart van de Marsupilami te zien... Die is namelijk dól op Piranha's.

 


 

 

 

Kim Duchateau (Esther Verkest) tekende een avontuur van Nero & Co. De zeven vloeken.
Daarin plaatst Madam Nero een advertentie voor een werkster. Eén van de vele sollicitantes is... Suske & Wiske's Tante Sidonia!



 


 

 

In het Robin Hoed-album De mallemolen (Favorietenreeks #37) haalt Robin een grap uit met de sheriff (zoals altijd).
Hij heeft daarvoor speciaal een kudde buffels geimporteerd uit Amerika. De importeur is de indiaan Roodoog, wiens avonturen - net als die van Robin Hoed - in het weekblad Kuifje werden gepoubliceerd.

 


 

 

 

Dat weekblad (Tintin heette het in het Frans) werd gemaakt in het Lombard-gebouw en dat was te zien ook.
Bovenop het dak stond een grote lichtreclame van Kuifje & Bobbie, die ook nog eens ronddraaide (links & midden).
In Moord in du Jardin du Luxenbourg, het tweede album van De nieuwe avonturen van Rik Ringers, speelt één van de scenes zich af op dat gebouw, net onder de lichtreclame (rechts). Een knipoogje van de auteurs naar het blad waar de avonturen van Rik in werden gepubliceerd.

 

 

 

 

In het tweede De Joodse brigade-album TTG duikt een officier op die wel heel erg veel weg heeft van Edgar P. Jacob's wetenschapper Philip Mortimer (links).

 


 

 

 

Dat was het weer voor deze keer, dank aan al mijn collega-stripfiguren en tot een volgende Vlooien met Balbo!

 

Balbo de Strip-Aap