tekenaar en/of schrijver gemaakt worden, is het niveau weer hoog als vanouds. Opvallend genoeg is het pas in deze reeks dat we Robbedoes voor het eerste echt aan het werk zien, als piccolo. In tijden van recessie moeten zelfs helden gewoon de handen uit de mouwen steken...
Deel 6 in de reeks 'Paniek op de Atlantische oceaan' leek op het eerste oog wat tegenvallen door de cartooneske tekeningen van Parme. Ik moest meteen aan Cartoon Network denken... Maar vanaf de eerste pagina blijken die tekeningen enorm mee te vallen. Het verhaal van Lewis Trondheim – van Donjon faam – is luchtig, grappig, inventief en fris.

Robbedoes wordt wegens bezuinigingen overgeplaatst naar een cruiseschip. De graaf van Rommelgem is ook aan boord. Zijn collega Sprtschk heeft een krachtveld uitgevonden dat personen of voorwerpen kan beschermen tegen ongelukken. Van de twee cruiseschepen die met dit krachtveld uitgerust zijn is er – ondanks deze voorzorgsmaatregel – één spoorloos verdwenen op zee. De verzekeringsmaatschappij stuurt de graaf en één van hun mannetjes mee met het andere cruiseschip om te onderzoeken of de verdwijning te wijten kan zijn aan de uitvinding van professor Sprtschk.
Kwabbernoot – die eigenlijk aan de wal zou blijven om op Spip te passen – verprutst het weer eens en als het schip uitvaart is hij per ongeluk nog steeds aan boord. Evenals Spip.
Niets houdt dit viermanschap nu nog tegen om het raadsel van het verdwenen cruiseschip op te lossen...

 

(HH)