wat voor sektes er allemaal nog meer op kwamen draven. Best interessant, het begon goed en de schrijvers leken goed ingevoerd in de materie, maar het werd hoe langer hoe doller. Het gehele boek ging naar een climax, dat voelde je. Er zat bewijs aan te komen voor alles wat de schrijvers beweerden.
En ja, hoor. Ergens onder een kerkje in Schotland lagen oude geschriften begraven – zo hadden de schrijvers van het boek uitgedokterd. Een paar pagina's voor het einde kreeg ik argwaan. Hoe gingen ze in die paar pagina's al dat bewijsmateriaal rond krijgen?
Het boek eindigde met de opmerking dat de heren schrijvers geld aan het inzamelen waren om de opgraving te financieren.
Het hele boek zakte als een kaartenhuis in elkaar.

De serie 'de Geheime Driehoek' leed licht aan ditzelfde euvel.
Na 7 delen was er geen afgerond slot, maar kwam er een vervolg: 'Inri', dat ook weer de nodige vragen achterliet. Na nog twee spin-offs 'Hertz' deel 1 & 2 is er nu een nieuwe Geheime Driehoek serie: 'De wachters van het bloed'.
Volgt u het nog?
Nou, dat hoeft niet persé, want de nieuwe reeks laat zich, ook zonder dat je alle voorgaande delen uit je hoofd hebt geleerd, prima lezen. Deze serie gaat dieper in op een groepering (de Wachters van het bloed) die we in de andere delen van 'de Geheime Driehoek' al meermalen tegenkwamen, en speelt zich af vóór de gebeurtenissen in de eerste reeks van 'de Geheime Driehoek'.

Na een paar jaar duikt Jean Nomane ineens weer op in het leven van zijn voormalige vriendin Hélène. Drie jaar geleden liet hij haar zonder uitleg in de steek. Nu zit Jean in de problemen en Hélène besluit hem – na wat begrijpelijke aarzelingen – te helpen. Of dat verstandig van haar is, dat is de vraag, want Jean blijkt niet de rustige wetenschapper die zij dacht te kennen. Want wat doet een eerzaam geneticus als hij met een bebloed mes in zijn handen bij het lijk van Monseigneur Motteli?

'De Wachters van het bloed' is een prima avonturenstrip, waar ik verder niet te veel over wil verklappen. Met veel vaart wordt uit de doeken gedaan hoever Jean Nomane in vreemde zaakjes verwikkeld is. De inzet – het eeuwige leven – is hoog en dus gaan de hoofdrolspelers ver!
En hoe het allemaal af gaat lopen, dat zullen we moeten afwachten.
Als het af gaat lopen, tenminste...

 

(HH)