Recensie De werelden van Thorgal - De jonge jaren 1: De drie zussen Minkelsonn
door Roman Surzhenko & Yann


 

Dankzij de spin-offreeks De werelden van Thorgal komt de Thorgal-liefhebber eindelijk eens aan zijn trekken. Eén album per anderhalf jaar – zoals voorheen – was natuurlijk ook veel te weinig van deze nog immer fantastische reeks.
En er gaan alweer stemmen op dat er teveel Thorgals zouden verschijnen!
Met alle respect: ik vind dat onzin. Als de kwaliteit verwateren zou, dan snijdt zo'n bewering hout, maar ik heb dat nog niet kunnen constateren.
Hoewel...
Een jonge Thorgal die met zijn gezang en luitspel walvissen aanlokt...
Ik dacht toch echt even dat 't in De jonge jaren van Thorgal: De drie zussen Minkelsonn de verkeerde kant op zou gaan, maar dan bewijst scenarist Yann dat hij niet de eerste de beste is en schotelt ons een Thorgal-verhaal voor dat doordrenkt is van Noordelijke sagen en legenden.
Dit eerste Jonge jaren van Thorgal deel  kan zich dan misschien nog niet meten met wat er verder in De werelden van Thorgal te vinden is, maar laten we het 't voordeel van de twijfel geven, want Yann is nog maar pas op stoom in dit eerste deel.
Iets zegt me dat hij nog heel wat voor de lezer in petto heeft.
Kijk maar hoe hij nevenreeks Kriss van Valnor na een aardig eerste deel met deel twee en drie naar een hoger plan wist te tillen!De tekeningen van Roman Surzhenko, die ook de Wolvin-spin-off voor zijn rekening neemt, passen prima in het Thorgal-universum hoewel ze veel braver zijn dan die van Rosinski zelf. Zijn inkleuring vind ik nog niet zo geweldig, maar storen doet 't ook niet.
Nee niets mis mee, leuk album en achterop lees ik dat er alweer drie nieuwe titels in voorbereiding zijn.
Eerlijk gezegd kan ik 't nauwelijks afwachten...(HH)