Recensie God 1 - Met de dood op het lijf / 2 - Harteloos
Karl T. & Marie

 

Over de vraag 'Wie is God?' is al heel wat gediscussieerd. Het is ook de grote vraag in de nieuwe Dupuis-thriller God, al betreft het hier (vermoedelijk) geen goddelijk wezen, maar een mens van vlees en bloed. Eentje met met bovennatuurlijk veel macht, dat wel.
Alex en zijn soort van vriendin Elisa raken in hoog tempo verwikkeld in een smerige zaak als er een bus opgeblazen wordt. Alex had ín de bus moeten zitten, maar zit in plaats daarvan bij Elisa achterop haar scooter, een paar meter verderop.
De ravage is enorm, maar veel tijd om over zijn wonderbaarlijke ontsnapping na te denken of bij te komen van de schrik krijgt Alex niet. Zijn moeder vertelt hem dat hij het doelwit van deze aanslag was. Ze lijkt meer van de zaak te weten, maar heeft geen tijd hem in te lichten. In plaats daarvan overhandigt ze hem een USB-stick met gegevens en dringt erop aan dat Alex en Elisa op zoek gaan naar Elisa's broer Lilio. Die verkeert in groot gevaar.
De gebeurtenissen die volgen bevestigen haar verhaal.
Maar waarom zou iemand een brave student medicijnen willen opblazen?
Stukje bij beetje ontrafelen Elisa en Alex wat er gaande is. Maar wie zit erachter? God, of is het toch een terroristische groepering? Zeker is dat de belangen groot zijn en God niet kijkt op een lijk meer of minder...

 

Spannende thriller met acceptabele tekeningen, die echter na de twee delen Met de dood op het lijf en Harteloos nog zoveel losse eindjes
heeft dat we op een deel drie moeten hopen.

 

(HH)