Recensie Western valley
1: Chicanas en 2: De kulas van de duivel
door Cristina Mormile & Jean-Francois di Giorgio


 

Jean-François di Giorgio kennen we als scenarist van uitstekende strips als Het goud der dwazen, Shane en Samoerai. Reden genoeg om zijn nieuwe tweeluik Western valley eens een kans te geven.
Nou kun je bij mij altijd terecht met een goede western, zelfs al is het tekenwerk – zoals hier – niet daverend. Cristina Mormile tekende ook al mee aan Di Giorgio's Samoerai legenden.
Wat er precies mist aan de tekeningen van deze Italiaanse dame is moeilijk te zeggen. Haar werk ziet er eigenlijk best goed uit, maar toch krijg je tijdens het lezen de indruk dat je tweede garnituur zit te lezen. Misschien moet ze gewoon nog wat meer routine opdoen...

 


Wat het verhaal betreft zit Di Giorgio in een spagaat. Enerzijds kiest hij voor oppervlakkigheid: zijn hoofdrolspeelster Chicanas is een strakke stoot met een diep decolleté en een naveltruitje.
Yep, zo liepen de dames er bij destijds, waarom denk je anders dat het 't wílde westen werd genoemd?
Het verhaal maakt hij dan weer nodeloos complex.
Een bende die losgeld vraagt om vervolgens de poet te verbranden is bedacht om het verhaal iets mysterieus mee te geven. Dat lukt, de lezer raakt aardig verstrikt in al dat mysterieuze gedoe.
Make up your mind: Pulp of pretentie; goed verhaal óf lekker wijf.
Western valley maakt een kreupele indruk...

 


(HH)