Recensie Savage 1: De verdoemden van Oaxaca
door Felix Meynet & Yann

 

 

Anno 1864 zijn de Juaristen in gevecht met het Franse expeditieleger dat probeert de daar geparachuteerde broer van de Oostenrijkse keizer in het zadel te houden. Maar verder dan Mexico-stad durft keizer Maximiliaan – want dat is zijn naam – zich niet het land in te wagen. Onderluitenant Savage maakt deel van een Frans contingent dat tussenbeide komt bij een overval van de rebellen op een postkoets waarbij ze kennismaken met de nogal onstuimige Oostenrijks-Hongaarse prinses Agnes van Salm-Salm.
Het blijkt dat de postkoets belangrijke post vervoerde voor de opperbevelhebber van het keizerlijk leger generaal Bazaine.
Savage maakt zich nogal druk om deze opdracht te volbrengen. Toch heeft hij door zijn impulsieve karakter veel moeite met de militaire discipline. Gelukkig heeft hij een commandant die zich een beetje soepel opstelt. In een ander geval had het vuurpeloton al vrij snel een vroegtijdig eind betekend van zijn militaire carrière.
Over de achtergronden en motieven van Savage om dit avontuur aan te gaan komen we nog niet al te veel te weten. Niet meer dan dat hij uit de betere kringen komt en op het graf van zijn vader met zijn broer en zus wraak heeft gezworen op de man die hun gezin ten gronde heeft gericht.

 

 

Savage is een goed getekende avonturenstrip die vlot leest ondanks de priegellettertjes in de balloons.
Dit eerste deel maakt in ieder geval nieuwsgierig naar deel twee.

 


(FTH)