Recensie Moederkillers 2 De orde van de wezen
door Benoit Ers, Ludo Borecki & Zidrou


 

 

In dit tweede deel van Moederkillers wordt het verhaal rond de meidengroep de Nonnies - die via de website Castigo hun moeders wel eens een lesje wilde leren - afgesloten.
Wat begon als een grap mondt uit in een gruwelijke nachtmerrie als Zwarte Piet namens Castigo de straffen letterlijk zo uitvoert als door de meisjes opgedragen. Die schrikken zich een ongeluk als Zwarte Piet de hand van de moeder van Beatriz afhakt!

 


Moederkillers is een jeugdstrip die wellicht bedoeld is om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van het internet, maar gaat zo ver dat de geloofwaardigheid er onder lijdt.
Wie zou er (zelfs voor geld) zomaar in het wilde weg mensen gaan straffen en zelfs afmaken?
Het Zwarte Pietenpak dat de straffers van Castigo dragen maakt bovendien het ongezien komen en gaan van de straffers hoogst onwaarschijnlijk.
Scenarist Zidrou stelt de laatste tijd zelden teleur, maar zijn volwassen albums zijn niet te vergelijken met zijn werk voor de jeugd.
Ondanks de fraaie tekeningen van Benoit Ers en Ludo Borecki stelt Moederkillers teleur.
Het scenario is best goed uitgewerkt maar het idee is te ver gezocht voor een strip als deze.
Stripuitgevers doen doorgaans weinig aan promotie en het is jammer dat uitgeverij Dupuis juist deze strip met redelijk wat tam-tam aangeprezen heeft in de media...
Er zijn vele strips te bedenken die een dergelijke mediabehandeling meer verdienen dan Moederkillers...

 


(HH)