Recensie Agata HC 1. Het misdaadsyndicaat door Olivier Berlion

Recensie Agata HC 1. Het misdaadsyndicaat door Olivier Berlion

 

Recensie Agatha HC 1. Het misdaadsyndicaat
door Olivier Berlion

 

Olivier Berlion is een in ons land niet zo heel bekende stripmaker.
Zijn tekenwerk is niet flitsend, maar eigenlijk prima. Hij werkt vaak op eigen scenario en dat pakt bij zijn nieuwste album Agata deel 1 goed uit.
Het misdaadsyndicaat handelt rond een machtsovername in het criminele circuit. Lucky Luciano heeft het imperium van Al Capone geërfd. Zelf had hij allang door dat hij daarvoor de juiste man was, maar enkele andere gegadigden moesten eerst nog even van dat feit euh... overtuigd worden.

Agata Lietewski is één van de vele immigranten die vanuit Europa naar The States trekken. De Poolse vlucht na een illegale abortus en vindt onderdak bij haar oom. Ze speelt piano en begint samen met haar bijdehante neefje Pete een muzikaal duo. Ze treedt op in de bar van James' hotel, die al snel een oogje heeft op de mooie Agata.
Voor de jonge vrouw zou dit alles ruim voldoende zijn om een nieuw leven op te baseren, maar het lot heeft iets anders voor haar in petto: Een ontmoeting met Lucky Luciano!

Berlion levert een degelijk verhaal met degelijk tekenwerk af.
Misschien wordt het tijd dat ik ook zijn andere stripreeksen Garrigue, Stadsvertellingen en Tony Corso eens een kans geef, want Agata was een prettige leeservaring.

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!