Recensie Zaroff collectie Getekend HC door Francois Miville-Deschenes & Sylvain Runberg

Recensie Zaroff collectie Getekend HC door Francois Miville-Deschenes & Sylvain Runberg

 

Recensie Zaroff collectie Getekend HC
door Francois Miville-Deschenes & Sylvain Runberg

 

Jagen doe ik veel, maar vrouwen en wildgedierte heeft van mij bar weinig te vrezen. Hoewel ik ooit een wapen droeg (bijpassend bij hare majesteit's wapenrok), was dat onder lichte dwang en met bijzonder weinig enthousiasme. Jagen doe ik fanatiek... op elpees, cd's, boeken en strips.
En ik kan u vertellen, het werkt verslavend. Als je mooie dingen weet te 'vangen' wordt het verlangen naar een nieuwe jacht alleen maar groter. Bij mij tenminste.
Kan weinig kwaad, maar dankzij m'n verzameldrift kan ik gedeeltelijk invloelen hoe het bij een échte jager als Zaroff werkt.
Hij heeft van de jacht zijn levenswerk gemaakt en z'n verslaving is dusdanig dat de prooi mee moet evolueren om z'n jachtlust te kunnen bevredigen. Het klassieke junkie-gedrag: Op een gegeven moment heb je zóveel nodig dat het bijna onmogelijk wordt je kick nog te halen.
Zaroff is overgeschakeld op de hoogst denkbare prooi: de mens!

Wie zich op z'n eiland waagt (vrijwillig of aangespoeld na een schipbreuk) wordt er met open armen onthaald, voorzien van een wapen en de jungle ingeschopt. Wie het drie dagen overleeft is vrij om te gaan, maar helemaal eerlijk is de strijd niet, want Zaroff heeft de beste wapens en een meute honden. Je gaat als jager niet al teveel risico lopen, natuurlijk.

Toch is dat precies wat er hier gebeurt: Zaroff haalt zich met z'n praktijken de woede van de maffia op de hals en moet bewijzen hoe goed hij het er zélf afbrengt... als prooi.
Onderhoudend verhaal van Sylvain Runberg (Hammerfall, Millennium, Orbital) dat volgens eigen zeggen voortborduurt op het boek The most dangerous game van Richard Cornell. Fraai in beeld gebracht door François Miville-Deschènes (Heroveringen. Millennium). Zijn tekenwerk is strak en helder, maar past toch goed bij dit broeierig spannende en geweldadige verhaal.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!