Recensie Tiago Solan HC 1. Staatslosgeld 2. Bouzkachi door Fabio Pezzi & Nathalie Sergeef

Recensie Tiago Solan HC 1. Staatslosgeld 2. Bouzkachi door Fabio Pezzi & Nathalie Sergeef

 

Recensie Tiago Solan HC
1. Staatslosgeld
2. Bouzkachi
door Fabio Pezzi & Nathalie Sergeef

 

Fabio Pezzi levert prachtig doorleefd en helder tekenwerk. Een Largo Winch-achtige helderheid, maar met wat meer léven er in. Hij werkte eerder met Nathalie Sergeef aan Down under en daar waren wij van De Strip-Aap enthousiast over.

Het uitgangspunt voor Tiago Solan belooft veel goeds: Ophelia Conti verloor haar man in een gijzelingsdrama in Afghanistan, ze legt de schuld gedeeltelijk bij de westerlingen die de contacten met de gijzelaars moesten regelen.
Ze neemt Afghanistan-veteraan Tiago Solan in de arm om de dood van haar man te wreken.
Goed uitgangspunt, maar in deze twee albums breek je je nek over de afkortingen van instanties.

Geopolitiek is natuurlijk een ingewikkelde materie, maar dat mag de leesbaarheid – en vooral het leeeplezier – niet in de weg staan. In die opdracht is Sergeef mijns inziens niet helemaal geslaagd...

Het maakt van Tiago Solan een wat taaie leeservaring.
Daarom ben ik me maar wat meer gaan concentreren op de plaatjes van Pezzi. En die zijn prachtig. Wat een lijnvoering heeft die man. Helder genoeg om een groot publiek aan te spreken, maar toch vol karakter. Hij tekent even gemakkelijk helikopters, straalvliegtuigen en auto's als personages en ook zijn natuurlandschappen (woestijn!) zijn indrukwekkend.
Pezzi is er één om in de gaten te houden!(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!