Recensie Road therapy HC door Lionel Marty & Stephane Louis

Recensie Road therapy HC door Lionel Marty & Stephane Louis

 

Recensie Road therapy HC
door Lionel Marty & Stephane Louis

 

Het tekenwerk van de jongste Saga-uitgave Road therapy overtuigde me niet erg, maar één blik in het binnenwerk beloofde een verhaal á la One flew over the Cuckoo's nest, de gestoorde film met Jack Nicholson in het gekkenhuis. Toch maar een kansje gunnen, dus.
De film is gedraaid op een verhaal van Ken Kesey, een geflipte beat-generatie-schrijver en drugsgoeroe. Hij was de leider van de Merry Pranksters (waar het in 't Saga-tweeluik Jack Cool om draait).

Road therapy-schrijver Stéphane Louis maakt het niet zo dol als Kesey in zijn 'koekoeksnest'.
Ook hij heeft een bus vol loonies tot zijn beschikking, maar focust zich vooral op de chauffeur.
Dat is een invalkracht, die de vaste chauffeur – op 't laatste moment ziek geworden – moet vervangen.
De jongen, Igor, is wat overijverig en de begeleiders Jean-Paul en Hélène drukken hem op 't hart dat hij vooral chauffeuren moet. Het contact met de 'kostgangers' dient hij aan de professionals over te laten...

De lezer voelt op zijn klompen aan dat er iets niet helemaal in de haak is met Igor. Wat dat is bewaren de auteurs voor het laatst. Het einde is best goed, maar toch kan het verhaal de strip niet redden.
Het tekenwerk is slordig; het busje waar de groep in rondkart is soms niet meer dan een koekblik met enorme zijspiegels. Toch weet tekenaar Lionel Marty hier en daar echt de ziel van het ding te grijpen en overtuigt zijn tekenwerk... op karikaturale wijze.
Als hij gekozen had voor een minder realistische manier van tekenen had het wellicht beter uitgepakt...

 

(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!