Recensie De meesters van WhitePlain HC 1. Verbonden door haat & 2. Verlossingen door Antoine Giner-Belmonte & Edouard Chevais-Deighton

Recensie De meesters van WhitePlain HC 1. Verbonden door haat & 2. Verlossingen door Antoine Giner-Belmonte & Edouard Chevais-Deighton

 

Recensie De meesters van WhitePlain HC
1. Verbonden door haat &
2. Verlossingen
door Antoine Giner-Belmonte & Edouard Chevais-Deighton

 

Meesters van WhitePlain begint goed, maar gaat ten onder aan het gewicht van z'n eigen drama.
Het hoofdthema is racisme, Charles – zoon van plantage-eigenaar Henri Berthier – ontdekt dat zijn moeder omgang heeft met Mozes, een negerjongen van zijn leeftijd.
Het zet een serie ontwikkelingen in gang die via vele omwegen leiden tot een heftig familiedrama.

Ik vond hun verklaring van moeder's fascinatie voor Mozes al bijzonder twijfelachtig, maar wat scenarist en Edouard Chevais-Deighton en Antoine Giner-Belmonte ons in het tweede deel voorschotelen loopt de spuigaten uit.
Giner-Belmonte is tevens verantwoorderlijk voor het tekenwerk en dat ontwikkelt zich in omgekeerde richting: In tegenstelling tot het verhaal worden de tekeningen steeds béter naarmate de albums hun einde naderen.

Al met al valt er nog wel voldoende te genieten aan deze tweedelige reeks, de auteurs weten het broeierige sfeertje in Louisiana goed te treffen en de Amerikaanse burgeroorlog is sowieso nog onderbelicht in het medium strip.(Hans Hartgers)

Interesse? Koop het album hier!