Recensie Robbedoes Oneshot 15 Hoop in bange dagen deel een door Emile Bravo

Recensie Robbedoes Oneshot 15 Hoop in bange dagen deel een door Emile Bravo

 

Recensie Robbedoes Oneshot 15 Hoop in bange dagen
deel een door Emile Bravo

 

Eén van de beste afleveringen van de Robbedoes Oneshot-serie
– waarin tekenaars en schrijvers de kans krijgen hun eigen ding te doen met Robbedoes en Kwabbernoot – was Het dagboek van een fantast door Émile Bravo. Daarin keert Bravo terug naar de jeugd van Robbedoes, toen hij nog als piccolo werkte in het Moustic hotel.
Het is in dat album dat hij Kwabbernoot voor het eerst ontmoet.
Dit alles speelde zich af in 1939, tegen het begin van de Tweede wereldoorlog. Met Hoop in bange dagen vervolgt Bravo Robbedoes' belevenissen vanaf 1940. De oorlog is in dit tweede Robbedoes Bravo'-album veel manifester dan in het eerste. Er vliegen bommenwerpers boven Brussel, Kwabbernoots appartement wordt door een bom volledig verwoest en ook het hotel wordt geraakt door een mysterieus projectiel dat onvindbaar blijkt... Of kíjkt men niet goed?

Kwabbernoot wordt in deze 'vroege' verhalen als een weinig sympathieke vent neergezet. Zijn grappen zijn stompzinnig en zijn ambitie om het te gaan maken als journalist staan zijn objectiviteit en zijn gevoel voor rechtschapenheid in de weg.
Aan het eind van dit eerste deel Een valse start vertrekt zelfs hij naar Duitsland om er te gaan collaboreren!
Hoe dat afloopt moeten we afwachten en lezen we in de drie nog te volgen delen.
Wat we al wél weten is dat Bravo er in slaagt een overtuigend vroeg hoofdstuk toe te voegen aan de toch al zo indrukwekkende CV van de piccolo Robbedoes.(HH)

Interesse? Koop het album hier!