Recensie Marshal Bass 3 HC Zijn naam is Niemand door Igor Kordey & Darko Macan

 Recensie Marshal Bass 3 HC Zijn naam is Niemand door Igor Kordey & Darko Macan

 

Recensie Marshal Bass 3 HC Zijn naam is Niemand

door Igor Kordey & Darko Macan

 

Delilah, de dochter van Marshal Bass, is er vandoor met een knul.
Papa is not amused en zit het tweetal achterna. Als hij ze vindt wacht hem een onaangename verrassing en daar zit 'm meteen de zwakke plek van dit derde deel Zijn naam is Niemand.
Iets teveel toevalligheden... Ik kreeg een beetje hetzelfde gevoel als bij Vae Victus destijds, waarin de hoofdrolspelers elkaar in het onmetelijke Romeinse rijk voortdurend voor de voeten liepen.
Dat gezegd hebbende, de richting die scenarist Darko Macan daarna aan het verhaal geeft is weer meer dan prima. Arme River Bass, hij wordt verdorie niet gespaard!


Igor Kordey levert fraaie hoekige tekeningen die het verhaal krachtig ondersteunen (met name de scènes in de sneeuw zijn grafisch aantrekkelijk).
Scenarist Darko Macan voert een hele rits vreemde figuren op die zó uit de films van Quentin Tarantino gelopen lijken te zijn en maakt van Marshal Bass een held met een schaduwrandje.
Thuis is de harmonie ver te zoeken (dat zal er na de gebeurtenissen in dit deel niet beter op worden!) en ook op zijn 'werk' houdt het niet over.
Bass is een zwarte die de baan van een blanke in de schoot geworpen kreeg. Het is niet alleen lastig om als zwarte hulpsheriff serieus genomen te worden, Bass komt ook in conflict met zichzelf. Hij bijt zich krampachtig vast in richtlijnen die eigenlijk de zijne niet zijn.
Bass' innerlijke conflict en het feit dat het 'Wilde Westen' in deze strip werkelijk wild en ruig is maken Marshal Bass tot één van de interessantste westernstrips van dit moment...(HH)

Interesse? Koop het album hier!