Recensie Texas Jack Getekend HC door Dimitri Armand & Pierre Dubois

Recensie Texas Jack Getekend HC door Dimitri Armand & Pierre Dubois

 

Recensie Texas Jack Getekend HC
door Dimitri Armand & Pierre Dubois

 

Vroeger moest je iets kunnen om beroemd te worden. Tegenwoordig niet meer.
Nu moet je alleen de media aan je kant zien te krijgen. Deze western gaat over het verschil tussen een door de media gevormd heldenimago en werkelijk heldhaftige capaciteiten.
Texas Jack is een gunslinger. Hij vertoont zijn scherpschutterskunsten in zijn rondtrekkende circus en kreeg zelfs landelijke bekendheid dankzij de pulpboekjes die Kapitein William J.S. Scott over hem volschreef. Scott dikte de capaciteiten van Jack nog wat extra aan en laat hem onwaarschijnlijke avonturen beleven zoals zijn vermeende gevecht tegen de Azteekse spoken. Onzin, maar het publiek is er dol op.

 
Jack's reputatie brengt op een dag een regeringsambtenaar naar zijn circustent: Of hij even wil afrekenen met de bloeddorstige Gunsmoke en zijn bende. Jack had natuurlijk 'nee' moeten zeggen – op mensen schieten om te doden is andere koek dan op levenloze objecten – maar Jack kiest voor zijn reputatie...
Tekenaar Dimitri Armand en scenarist Pierre Dubois maakten eerder samen het album Sykes en Texas Jack heeft geluk dat diezelfde Sykes hem in dit album te hulp schiet....
Zonder diens bijstand had het allemaal veel slechter kunnen aflopen.

 

Het is een intrigerend gegeven dat Pierre Dubois hier uitwerkt en ook met het tekenwerk van Dimitri Armand is weinig mis. Soms overstijgt het geheel de som der delen, helaas niet bij Texas Jack.
Ik heb 't gevoel dat er méér uit dit gegeven te halen was geweest.
Het album is OK, maar niet meer dan dat.

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!