Recensie Mooie zomers 5. London calling door Jordi Lafebre & Zidrou

Recensie Mooie zomers 5. London calling door Jordi Lafebre & Zidrou

 

Recensie Mooie zomers 5. London calling
door Jordi Lafebre & Zidrou

 

Met het vijfde album van Mooie zomers zijn we aanbeland... in de winter.
Omdat de zomervakantie weer eens in het water is gevallen – twaalf dagen later dan gepland vertrokken omdat Pa Faldérault een verhaal moest afmaken en toen bleek het mooie weer op – en omdat Mado er even helemaal doorheen zit op haar werk besluit de familie er rond kerst op uit te trekken met Esterel, hun trouwe Renault 4.
Dat ziet niet iedereen zitten. Dochter Julie moet studeren en kan niet mee en zoon Louis heeft andere plannen: Hij wil naar een optreden van 'Pink Vlooit' in London, maar daar vinden Pif en Mado hem nog wat te jong voor. Mokkend neemt hij plaats in de familieauto waarmee ze in de donkere dagen rond kerst de zon op gaan zoeken.
Zoals alle de vakanties van de familie Faldérault verloopt ook deze anders dan gepland.
Maar dat is voor de lezer enkel goed nieuws.

 

Mooie zomers is een reeks die mét het album groeit. Niet omdat er steeds zulke spectaculaire gebeurtenissen in plaatsvinden, maar juist omdat schrijver Zidrou het allemaal heel klein en menselijk en dicht bij huis houdt.
Het tekenwerk van Jordi Lafabre vergroot de emoties van de familieleden nog wat uit en zet de onderkoelde humor wat dikker aan.
Het onverwoestbare optimisme van pa en zijn tegen-beter-weten-in-droom ooit een eigen stripreeks op te kunnen zetten zijn de spil, maar de eigenlijke hoofdfiguur van deze reeks is de hoeksteen van de samenleving: het gezin.(HH)

Interesse? Koop het album hier!