Recensie Een nacht in Rome 3 door Jim

Recensie Een nacht in Rome 3 door Jim

 

Recensie Een nacht in Rome 3 door Jim

 

Aanvankelijk vond ik 't niet zo'n geweldig idee van Jim om zijn successtrip Een nacht in Rome uit te breiden van twee naar vier delen. Het tweede deel maakte wat mij betreft de belofte van het eerste deel niet geheel waar.
Toch moet ik zeggen dat hij met het derde deel een veelbelovende doorstart maakt.
Raphaël heeft afgesproken Marie
tien jaar na de gebeurtenissen in Een nacht in Rome deel 2 opnieuw te zullen ontmoeten ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag. Wéér in Rome, natuurlijk.

 
Sophia en Raphaël zijn de gebeurtenissen rond die eerste nacht in Rome blijkbaar te boven gekomen, maar zes jaar na die eerste Rome-afspraak zet Sophia Raphaël alsnog aan de dijk. Uit elkaar gegroeid, elk te druk met z'n eigen leven om nog gemeenschappelijke grond onder de voeten te hebben.
Ondanks het feit dat Raphaël zich sexueel best redt met een hele reeks onenightstands begint hij terug te verlangen naar Marie. Hij neemt – tegen de afspraak in – contact met haar op.
Marie is onverbiddelijk, de afspraak is gemaakt voor hun vijftigste verjaardag, niet eerder.
Hij moet nog vier jaar wachten...
Als het eindelijk zover is besluit hij niet alleen met Marie naar Rome te gaan, maar stuurt hij al zijn vrienden een rouwkaart met de uitnodiging in Rome zijn vijftigste verjaardag te komen 'vieren'.
Maar of Marie acte de présence zal geven?...

 

Het hele thema overspel is van tafel nu Raphaël weer vrijgezel is. Daardoor wint het verhaal aan geloofwaardigheid.
De spanning of Marie wel-dan-niet zal opdagen en de ontnuchterende anti-climax als alles vervolgens anders loopt dan gehoopt vormt een mooie opmaat naar het afsluitende deel.
Jim lijkt
voldoende pijlen op zijn boog geladen te hebben om met dit tweede tweeluik weer helemaal raak te gaan schieten...


(HH)

Interesse? Koop het album hier!