Recensie Bouncer 10 Het vervloekte goud HC door Francois Boucq

Recensie Bouncer 10 Het vervloekte goud HC door Francois Boucq

 

Recensie Bouncer 10 Het vervloekte goud HC
door Francois Boucq

 

Het tekenwerk van Francois Boucq blijft onverminderd hoog van niveau.
Het wil nog wel eens gebeuren dat een gearriveerd striptekenaar op zijn of haar lauweren gaat rusten en zich er met een jantje van leiden vanaf gaat maken (Hermann). Of dat het tekenwerk met de jaren steeds strammer en levenlozer wordt (Eddy Paape). Niet bij Bouncer, Boucq's tekeningen zitten vol vaart en het lijkt wel of er geen voorwerpen, landschappen of personages zijn waar hij niet mee uit de voeten kan.
Hoewel hij begon met humoristische strips zit het realistische Bouncer hem als gegoten en kan hij er ook zijn liefde voor het absurde (zoals de enorme Gravin in dit album) in kwijt.
De indruk die overheerst bij het bekijken van Boucq's tekenwerk is dat hij het ontzettend graag doet.

 

Ook het scenario (dat totnogtoe door de befaamde Jodorowsky werd geschreven) neemt Boucq met ingang van het tiende deel Het vervloekte goud voor zijn rekening.
Hij maakt gebruik van bekende elementen uit de klassieke westerns. En schatkaart (al is die deze keer verstopt op een vreemde plek), twee schurken die elkaar te slim af proberen te zijn bij het verdelen van de buit, een achtervolging, een dispuut met de indianen, etc. En toch weet Boucq er een smakelijk geheel van te maken, gekruid met eigenzinnige ingrediënten zoals
de eerder genoemde nogal obese Pruisische gravin Esperanza en het feit dat het goud de beeltenis draagt van de Oostenrijkse Maximiliaan, die een tijdje keizer van Mexico was (!).
Het verhaal wordt vervolgd, dus hoe één en ander zal uitpakken moeten we afwachten, maar Boucq heeft de schaakstukken opgesteld en het belooft een interessante partij te worden...
Bovenal leest Boucq's eerste Bouncer als een trein!
Ook na meer dan 35 dienstjaren vertoont Boucq's werk geen spoor van vermoeidheid, verveling of sleur.(HH)

Interesse? Koop het album hier!