Recensie Alternative facts - Trumps werkelijkheid door Fred de Heij, Noel Ummers & Pieter Albert & Stripglossy 9

Recensie Alternative facts - Trumps werkelijkheid door Fred de Heij, Noel Ummers & Pieter Albert & Stripglossy 9

 

Recensie Alternative facts - Trumps werkelijkheid
door Fred de Heij, Noel Ummers & Pieter Albert
+Stripglossy 9

 

Het kón natuurlijk niet uitblijven... Een strip over Donald Trump. In thuisland Amerika moest hij er aan geloven, maar ook in Nederland besloten drie stripmakers dat het tijd werd de Amerikaanse president op de hak te nemen.
Het tekenwerk van Alternative facts – Trumps werkelijkheid is in handen van Fred de Heij. Eén van de redenen daarvoor: Hij werkt erg snel en daardoor kon er dus effectief op de actualiteit in gegaan worden. Met Trump is het immers elke dag feest.
De actualiteit is in dit album natuurlijk ver te zoeken, want het betreft een bundeling van verhalen die de afgelopen tijd in het stripblad Eppo verschenen.


In korte verhalen komt een hele reeks schandaaltjes voorbij. Noël Ummers en Pieter Albert verzonnen bij tweets van de Amerikaanse predident zijn beweegredenen en lollige gevolgen. Trump is sowieso niet te doorgronden en daar slagen ook deze twee parodisten niet in.
Het tekenwerk van De Heij is duidelijk onder tijdsdruk gemaakt, maar dat stoort bij zijn werk eigenlijk nauwelijks.
Wat me wel enigszins stoort zijn de scenario's, die zijn – als altijd wanneer De Heij met scenaristen werkt – wat onder de maat. 's Mans eigen scenario's zijn vele malen beter!
In het geval van Alternative facts kun je het Ummels en Albert nauwelijks kwalijk nemen.
Niemand is zo goed in het belachelijk maken van Trump als Trump himself!

De Heij werd ook gevraagd als gastredacteur van Personalia's Strip glossy #9. 'Pulpman' in een glossy, is het papier daar niet een beetje te luxe voor? vroeg hij zichzelf daarover af, maar aanvaarde de opdracht. Naast een interview, wat gegraaf in zijn eigen psyche (hoewel hij daar eigenlijk een hekel aan zegt te hebben) publiceert De Heij twee nieuwe korte verhalen.
Een klassieke western die naar meer smaakt en de erotische strip Carola wil het leven in die de redactie voor problemen stelde. Men besloot ten einde raad die sectie met een plakkertje te verzegelen, want het is tenslotte 2018 en dan is al dat bloot nog steeds shockerend? Pfff.
Een leukere oplossing vond men voor de cover. Daarop kreeg Carola een degelijk lingeriesetje aangemeten.
Wie de moeite neemt wat over haar erogene zones te strijken kan haar wellicht bewegen dat uit te trekken!
Tot mijn verrassing bleek Carola toch preutser (of kouwelijker) dan gedacht, want toen ik de volgende dag deze recensie ging tikken bleek ze zich weer keurig in haar lingerie gehesen te hebben.
..


(HH)

PS
Bij het publiceren van deze recensie (2018 week 30, 34+ graden Celsius) bleek het zó warm dat wrijven over de cover van Stripglossy #9 niet eens meer nodig is: Carola is geheel op eigen kracht aan het ontkleden geslagen!

 

 

Interesse? Koop het album hier!