Recensie Ira dei 1, Het goud van de Kaids door Ronan Toulhoat & Vincent Brugeas

Recensie Ira dei 1, Het goud van de Kaids door Ronan Toulhoat & Vincent Brugeas

 

Recensie Ira dei 1, Het goud van de Kaids
door Ronan Toulhoat & Vincent Brugeas

 

Ronan Toulhoat & Vincent Brugeas vormen een vast team. Vincent schrijft en Ronan tekent en zo doen ze dat al van hun debuut Block 109. Na een prima tweeluik De koning van de Ribauds hebben ze nu met Ira dei plannen van langere adem.
Als het aan de heren ligt staan er tien albums op stapel en uitgeverij Dargaud heeft ze groen licht gegeven.
Ira dei wordt een middeleeuws verhaal waarvan het eerste tweeluik zich afspeelt op Sicilië anno 1040. Robert Tancrède bluft dat hij de stad die heer Harald maar niet in handen kan krijgen binnen drie dagen veroveren kan. Harald wil er eerst niet aan, maar na een nieuwe nederlaag geeft hij Tancrède het voordeel van de twijfel. Die blijkt een handige duivel te zijn en slaagt in zijn opzet.
Robert 'de duivel' is een ambitieus mannetje en zal zeker geen genoegen nemen met deze kleine overwinning...

 
Brugeas licht mondjesmaat in het album wat tipjes van Tancrède's verleden op en van de rol die de gezant van de paus daarin speelt.
Hoewel Brugeas best veel figuren opvoert is het verhaal toch goed te volgen en het tekenwerk van Toulhoat is in de loop der tijd steeds fraaier en soepeler geworden. Hij toont zich een compleet tekenaar die zowel close-ups en gelaatsuitdrukkingen als fraaie decors, actie- en massascènes aankan.


Alles bij elkaar is Ira dei een moderne strip voor een breed publiek. Het kan zich prima meten met de andere populaire strips die de grote drie uitgeverijen Dargaud, Lombard en Dupuis op ons stripliefhebbers loslaten.(HH)

Interesse? Koop het album hier!