Recensie Streamliner HC 1 Billy Joe door Fane

Recensie Streamliner HC 1 Billy Joe door Fane

 

Recensie Streamliner HC 1 Billy Joe
door Fane

 

Fane (Stéphane Deteindre) kent u als de tekenaar van Joe Bar Team, waar hij samen met Bar2 aan werkte. Wat is dat toch met striptekenaars dat ze van die rare pseudoniemen bedenken?
'Fane keert anno 2018 terug in de stripwinkels met een heel andere strip dan waarmee hij doorbrak, al gaat het in Streamliner net zo goed over motoren en oerend hard racen.
Cristal O'Neil en haar vader runnen een tankstation in de Continental-woestijn dat zich kenmerkt door een wat vreemde architectuur. Boven het kantoor huizen vader en dochter in een oud vliegtuig.
Laat het maar aan 'Fane over dat er fraai uit te laten zien.


Op een dag komt er bezoek: Billy Joe van de Red noses heeft het terrein rond het tankstation uitgekozen voor een race.
De race trekt bijzonder volk. Stoer volk. Kerels met leren jasjes, uitpuilende spierballen en zonnebrillen en grieten met bikinitopjes en zo laag uitgesneden spijkerbroeken dat hun venusheuvels er net niet helemaal inpassen.
Misschien een beetje teveel van het goede allemaal, maar Fane kan fraai tekenen en – al is zijn stijl hier realistischer dan bij Joe Bar Team – zijn overdrijving past wel bij het verhaal. Dat heeft meer om het lijf dan de hoofdrolspelers die er in rondlopen, zo lijkt het tenminste.
Pops O'Neil is ondertussen een oude man, maar blijkt een legende op het gebied van snelheid. De appel valt niet ver van de boom; dochterlief blijkt ook aanleg te hebben voor harder dan toegestaan.
Dit eerste deel Billy Joe hint ernaar dat er ons in de volgende drie delen nog heel wat te wachten staat.
Dat zou kunnen, maar ik moet nog even zien of de belofte ingelost wordt voor ik de loftrompet helemaal uitsteek...


(HH)

Interesse? Koop het album hier!