Recensie De erectie deel 2 door Lounis Chabane & Jim

Recensie De erectie deel 2 door Lounis Chabane & Jim

 

Recensie De erectie deel 2
door Lounis Chabane & Jim

 

Stripmaker Jim brak door met Een nacht in Rome, waarvan wij het eerste deel inderdaad érg goed vonden. Ook zijn latere projecten Waar zijn de mooie dagen en Helena (waavoor Jim samenwerkte met tekenaars die zijn heldere tekenstijl goed wisten te benaderen) konden we zeer waarderen. Beter dan dat tweede deel van Een nacht in Rome dat op de in deel 1 ingeslagen weg voortborduurde zonder daar echt wat aan toe te voegen. Met Jim's jongste project De erectie lijkt dat patroon zich te herhalen.

 

Aan het tekenwerk van Lounis Chabane ligt het zeker niet. Dat ziet er fantastisch en gelikt uit. Hij zou zich zonder problemen op Largo Winch kunnen storten, mocht Philippe Francq er op een dag geen zin meer in hebben.
De makke zit 'm in het verhaal.
Het eerste deel van De erectie was verrassend, het tweede deel maakt de verwachtingen die het eerste deel opriep niet waar. Het is allemaal wat te langerekt en te voorspelbaar. Deel één was origineel, deel twee staat vol clichée's en is geforceerd.
Jim wil misschien – net als bij Nacht in Rome – wat al te hip en progressief voor de dag komen. XTC, mamacita, blablabla. Maar het grootste probleem is dat Jim zijn karakters hun geloofwaardigheid laat verliezen.
Misschien moet Jim z'n verhalen wat in gaan korten. Het is tenslotte geen wet van Meden en Perzen dat een goede strip uit twéé albums en meer dan honderd pagina's moet bestaan...(HH)

Interesse? Koop het album hier!