Recensie Tango 1. Een zee van rotsen door Philippe Xavier & Matz

Recensie Tango 1. Een zee van rotsen door Philippe Xavier & Matz

 

Recensie Tango 1. Een zee van rotsen
door Philippe Xavier & Matz

 

John Tango trok zich terug in één van de meest afgelegen gebieden ter aarde om te ontsnappen aan zijn verleden. In het Andesgebergte zal hij altijd een buitenstaander blijven, maar wel eentje die geaccepteerd wordt door de locale bevolking.
Niets staat een vreedzaam – zij het wat passief – uitzitten van zijn dagen op deze planeet in de weg.
Dat dacht je...
Wie is er tegenwoordig nog onvindbaar? John Tango zeker niet. Al kostte het hen ook drie jaar, Johns oude kennissen komen hem weer op het spoor als hij op hardhandige wijze een goede daad verricht.
Een simpele boer uit de Andes die twee doorgewinterde en gewapende misdadigers eventjes de nek breekt, dat vinden Johns oude vrindjes namelijk maar moeilijk te geloven en ze vermoeden in het nekkenbreken de hand van Tango.
Tango moet zijn pensioenplannetjes nog even in de ijskast zetten en hopen dat iemand zijn plekje achter de geraniums warmhoudt want hij moet gewoon weer – net als wij allemaal trouwens – aan de bak.


Tango is een nieuwe actiestrip in de stijl van Alfa, Largo Winch, Wayne Shelton en Lady S.
Scenarist Matz (The killer, Mexicana, Headshot) haalt alles uit de kast om een populaire nieuwe reeks te creëren.
Dat lukt, het eerste deel Een zee van rotsen is toegankelijk, vlot en pakkend.
Wie heel kritisch is vindt het wellicht wat aan de gladde kant, maar aangezien de auteurs geen hogere ambities hebben dan een lekkere avonturenstrip neerzetten is dat muggenziften.
Het tekenwerk wordt verzorgd door Philippe Xavier (Kruistocht, Conquistador, Winter 1709) en van diens werk kan eigenlijk hetzelfde gezegd worden: Vlot, toegankelijk, pakkend, ietwat glad.

Dit team lijkt een match made in heaven. Er is dan ook sprake van een intense samenwerking. Samen bedachten ze het verhaal en de setting. Sterker nog, ze reisden samen door Zuid-Amerika op zoek naar de perfecte plek voor hun strip, vonden die en het moet gezegd, dat levert mooie landschappen en plaatjes op.
Meer dan prima,
Tango zou zomaar een van de verkooptoppers van het nog prille 2018 kunnen worden!

 

(HH)

Interesse? Koop het album hier!