Recensie De nieuwe avonturen van Clifton 02 Just married door Turk & Zidrou

Recensie De nieuwe avonturen van Clifton 02 Just married door Turk & Zidrou

 

Recensie De nieuwe avonturen van Clifton 02 Just married
door Turk & Zidrou

 

Clifton is terug in de stripwinkels en met succes. Het eerste album van De nieuwe avonturen van Clifton Spookrijders onder invloed raakte in korte tijd uitverkocht en wie nog een exemplaar op de kop weet te tikken mag zichzelf gelukkig prijzen. Terecht, het was een leuk album en hoe vaak komt het voor dat 'De nieuwe avonturen' gewoon weer worden getekend door de man die ook de 'oude avonturen' verzorgde?
Het tekenwerk van Turk heeft niet geleden onder de lange onderbreking, sterker nog, hij leeft zich behoorlijk uit op de tekeningen, die in de stadstaferelen gedetailleerder zijn dan ooit.


Het karakter van Clifton biedt scenarist Zidrou nog voldoende mogelijkheden.
Deze keer is zijn halsstarrig volgehouden vrijgezellenbestaan aan de beurt: Wat gebeurt er als deze eeuwige vrijgezel tóch in het huwelijksbootje zou stappen?
In Just married kom je daar achter, al is het bootje van bordkarton en slechts bedoeld om een schurk die huwelijken op gruwelijke wijze saboteert uit de tent te lokken.
Die schurk is Napoleon elf en dat is het enige dat me licht ergert aan deze comeback. Hij en zijn twee 'Jozefientjes van Beauharnais' vind ik niet echt leuk. Een gefrustreerde Fransman die de Engelse maatschappij met kleuterideetjes (al is de uitvoering van zijn ideetjes beslist niet kinderachtig!) onderuit wil halen doet als schurk toch wat onder voor de schurken waar Clifton in zijn oude avonturen mee te maken had.
Wél leuk is de terugkeer van Clifton's vader, de blik in Clifton's liefdesverleden en de club 'The band forever, de ring never', waardoor de balans ruimschoots naar de positieve kant doorslaat.(HH)

Interesse? Koop het album hier!