Recensie Lefranc 28. Het principe van Heisenberg door Christophe Alves & Francois Corteggiani naar Jacques Martin

Recensie Lefranc 28. Het principe van Heisenberg door Christophe Alves & Francois Corteggiani naar Jacques Martin

 

Recensie Lefranc 28. Het principe van Heisenberg
door Christophe Alves & Francois Corteggiani naar Jacques Martin

 

De serie Lefranc vertoonde de laatste jaren een opleving van de kwaliteit.
Betere verhalen, fraaier tekenwerk. Helaas is met het 28e album Het principe van Heisenberg weer een dalende lijn ingezet. François Corteggiani vertelt een ongeïnspireerd spionage-verhaal rond een wetenschapper die een beter alternatief voor kernenergie uitvond.
Aanleiding voor Lefranc's onderzoek is een drievoudige brute moord door een bijlzwaaiende gek. Inspecteur Renard is toevallig in de streek waar de moord plaatsvond op vakantie en verzoekt Lefranc zich in de zaak te mengen.
Waarom? Een wankeler reden om Lefranc aan een avontuur te laten beginnen is bijna niet te bedenken...

Ook het tekenwerk – dat deze keer in handen van Christophe Alvès is – is op z'n best adequaat. Er werkt tegenwoordig een heel peleton striptekenaars aan Lefranc. Casterman lijkt haast voor elk album een andere tekenaar aan te stellen.
Het bevordert de eenheid binnen de reeks niet. Alvés tekende eerder het 26e album Operatie Antarctica, dat ons overigens ook al tegenviel.
Nee, het ware beter geweest dat het team dat op de voorkant van de eerste druk van Het principe van Heisenberg genoemd wordt het roer in handen had gehad. Daarop staan namelijk Regric & R. Seiter als auteurs vermeld, en die leverden heel wat beter werk af.
Inmiddels is de strip herdrukt met de juiste auteursnamen en is de eerste druk met de foutieve vermelding door de uitgever teruggehaald uit de winkels.
Dáárdoor zal de eerste druk van Het principe van Heisenberg vermoedelijk een gezocht hebbedingetje worden; niet door de kwaliteit van het gebodene...(HH)

Interesse? Koop het album hier!