Recensie Ster van de woestijn deel 3 & 4 door Hugues Labiano & Stephen Desberg

Recensie Ster van de woestijn deel 3 & 4 door Hugues Labiano & Stephen Desberg

 

Recensie Ster van de woestijn deel 3 & 4
door Hugues Labiano & Stephen Desberg

 

Ster van de woestijn deel 3 & 4 vormen een prequel van de strip waarmee Marini zich in stripland in de kijker tekende. Marini's 'opvolger' Hugues Labiano heeft niet de schwung van Marini – wie heeft dat wèl? – maar zijn tekenwerk doet toch zeker geen afbreuk aan deze tweede cyclus. Labiano (Black Op, Mister George, De vier hoeken van de wereld) hanteert zijn eigen stijl en die blijkt prima in staat het verhaal van Stephen Desberg te ondersteunen.

Die maakt het zichzelf niet gemakkelijk met dit verhaal dat zich afspeelt in rumoerige tijden, als de farms van de blanke kolonisten langzaam maar zeker de jachtvelden van de Indianen opslokken en de 'beschaving' oprukt richting de binnenlanden van het Amerikaanse continent.
Om dat alles in goede banen te leiden is het Bureau voor Indiaanse zaken opgericht, maar haar commissaris Finnsbury houdt er een rare manier van Indianenbelangen behartigen op na.
Zoals altijd gaat het om geld en macht. De Indianen Ster van de Woestijn en Ochtendbries worden meegesleurd in de verwikkelingen, die niet alleen onder de native Americans hun tol eisen.
Uiteindelijk lijkt elk van de betrokkenen aan het korste eind te trekken...

Prima scenario, prima tekenwerk en historisch gezien een boeiende periode. Hard, maar het wáren harde tijden.
Voor wie zonder het gelezen te hebben van mening is dat de serie beter op had kunnen houden na de twee oorspronkelijke delen: Labiano en Desberg hebben wel degelijk nog iets wezelijks toe te voegen aan de eerste cyclus.(HH)

Interesse? Koop het album hier!