Recensie Tangy en Laverdure Classic 1. De bedreigde Mirage F1 door Matthieu Durand & Jean-Michel Charlier

Recensie Tangy en Laverdure Classic 1. De bedreigde Mirage F1 door Matthieu Durand & Jean-Michel Charlier 

 

Recensie Tangy en Laverdure Classic 1. De bedreigde Mirage F1
door Matthieu Durand & Jean-Michel Charlier

 

Onlangs keerde Buck Danny in de stripwinkels terug met gloednieuwe avonturen in de oude, vertrouwde stijl. Buck Danny Classic-tekenaar Jean-Michel Arroyo heeft goed gekeken naar het tekenwerk van Victor Hubinon en zijn strip oogt retro, maar toch fris. Klassiek, indeed.
Iets dergelijks is nu ook gebeurd met die andere pilotenstrip van Charlier: Tangy en Laverdure.
De tekenaar van Tanguy en Laverdure classic Matthieu Durand haalt de mosterd bij Albert Uderzo, de geniale tekenaar van Asterix, die verbazingwekkend goed uit de voeten kon met een realistische pilotenstrip. Zo dicht als Arroyo Hubinon benadert, komt Durand niet in de buurt van Uderzo. Zijn tekeningen ademen dezelfde sfeer en hebben op het eerste gezicht dezelfde look, maar een Albert Uderzo schud je niet zomaar even uit je mouw!
Toch stoort het niet dat Durand een treetje lager staat.
De scenarioschrijver hoeft bij Classic Tangy en Laverdure niet naar de kroon gestoken te worden, want dat is Jean-Michel Charlier zélf.
Hè, die is toch al jááren geleden gaan hemelen?
Klopt, dit tweeluik is een bewerking van een door Charlier geschreven Tangy & Laverdure-roman. Zoals we uit de dossiers in de Integrale Tangy & Laverdure weten gebruikte Charlier zijn geliefde personages voor meer media dan alleen het stripverhaal. Tangy & Laverdure waren te zien op televisie, in fotoromans, in korte tekstverhalen en dus zelfs in een roman.


Het verhaal levert dan ook min of meer wat je ervan verwachten mag: Een nieuw toestel dat getest moet worden, grote en onverklaarbare technische problemen en Laverdure die zich weer eens in de (liefdes)nesten werkt. Niets nieuws onder de zon, maar ook weinig mis mee.
Liefhebbers van de oude reeks zullen zich aan Tangy & Laverdure Classic niet bekopen...
Het blijft een leuke pilotenstrip, ook voor lezers die de technische kant van het vliegen koud laat.(HH)

Interesse? Koop het album hier!