en Co. Oneshot 1. De zeven vloeken HC door Kim Duchateau naar Marc Sleen

 en Co. Oneshot 1. De zeven vloeken HC door Kim Duchateau naar Marc Sleen

 

Recensie Nero en Co. Oneshot 1. De zeven vloeken HC
door Kim Duchateau naar Marc Sleen

 

Het begint een trend te worden, jonge tekenaars die met één van de pijlers van de Europese strips hun ding mogen doen. Diverse tekenaars en schrijvers mochten hun tanden zetten in Robbedoes en Lucky Luke en onlangs in Ravian en Suske & Wiske. Nu is die andere grote Belgische strip aan de beurt: Kim Duchateau maakte een nieuw verhaal van Nero en Co.
Hoewel Kim doorgaans gagstrips maakt (Esther Verkest) bewijst hij met De zeven vloeken ook heel goed in staat te zijn een album lang te boeien. Hij levert een album af dat redelijk getrouw is aan het werk van Marc Sleen. Een avontuur zoals dat ook onderdeel had kunnen zijn van de langlopende reeks. Inclusief de voor Sleen zo kenmerkende grappen over de actuele politieke toestand in België (en in de wereld). En al zijn er af en toe natuurlijk wel die typische Duchateau-absurditeiten in verwerkt, Kim maakt het nergens te dol.


De zeven vloeken is heel fris, zo begint het album met het einde en eindigt met het begin. Ook origineel vond ik de vloek die Nero treft en die maar weer eens aantoont hoe moeilijk het is om NOOIT te liegen.
Er komt vanzelfsprekend een hele stoot aan Nero-oudgedienden van het eerste uur langs, zeker als Nero om van zijn vloek af te komen de onderwereld moet bezoeken.
Kim's tekenstijl past wonderwel bij het universum van Marc Sleen, hoewel hij geen moeite doet zijn tekenwerk aan te passen of te vervormen.
Niks op aan te merken en ik zou zeggen: Vooral doorgaan!(HH)

Interesse? Koop het album hier!