Recensie Tex Willer Annual 08 Storm over Galveston door Pasquale Ruju & Massimo Rotundo

 Recensie Tex Willer Annual 08 Storm over Galveston door Pasquale Ruju & Massimo Rotundo

 

Recensie Tex Willer Annual 08 Storm over Galveston
door Pasquale Ruju & Massimo Rotundo

 

De storm in de titel Storm over Galveston is niet overdrachtelijk bedoeld.
Het noodweer dat het stadje waar Tex Willer en Kit Carson zijn neergestreken overvalt neemt bijbelse proporties aan en dreigt de halve stad te verzwelgen.
Zoals het in actiefilms ook altijd gaat is dat voor de helden en de schurken in dit verhaal een uitgelezen moment om hun vetes even uit te vechten.
Als ik dan al aan het knokken ging dan wachtte ik even tot we die gevaarlijke cliff voorbij waren of tot de orkaan was gaan liggen, maar ik ben dan ook geen echte held.
Echte helden gaan dit soort kleinigheden niet uit de weg.

 

Het Wilde westen is aan het veranderen, het 'wilde' begint te slijten en de beschaving wint langzaam terrein.
Zo is de slavernij bijvoorbeeld afgeschaft en dat stelt plantage-eigenaren voor het probleem hoe aan goedkope werkrachten te komen. Woodlord heeft echter een oplossing gevonden. Een corrupte rechter schuift hem misdadigers toe die hun straf op Woodlords plantage 'mogen' uitdienen. Om aan de vraag te voldoen vallen de straffen die de rechter uitdeelt aan de hoge kant uit.
Maar zelfs dat is niet voldoende om Woodlord van zijn financiele zorgen af te helpen. Hij heeft echter een plannetje: Saloon-eigenaresse Eleanor Hood het geheimzinnige spel kaarten aftroggelen dat ze van haar vader – een notoire beroepsgokker – erfde en dat aanwijzingen bevat voor het vinden van een grote goudschat.
Ogenschijnlijk doet Woodlord niets dat tegen de wet is, maar via-via raken Tex en Kit betrokken bij zijn smerige zaakjes en dan moet het recht natuurlijk zegenvieren.
Storm of geen storm...
Wederom een uitstekende Tex Willer annual. Het tekenwerk oogt deze keer wat klassieker (lees méér als de Tex Willer die we kennen van de pockets).
Pasquale Ruju's werk oogt soepel en prettig. Het verhaal van Massimo Rotundo is ook bovengemiddeld.
Pulp? Edelpulp, zou ik zeggen...



(HH)

Interesse? Koop het album hier!