Recensie Saga Valta 3 door Mohamed Aouamri & Jean Dufaux

 Recensie Saga Valta 3 door Mohamed Aouamri & Jean Dufaux

 

Recensie Saga Valta 3
door Mohamed Aouamri & Jean Dufaux

 

Valgar is verstoten door zijn schoonvader Thorgerr Argfusson. Die zag het helemaal niet zitten dat zijn dochter Astridr iemand van buiten de stam uitkoos.
Nog minder zag hij het zitten dat die parvenu heerser zou worden over zijn land en toe zou treden tot de 'Tien geslachten'. Maar ja. Valgar en Astridr kregen een zoon en zoiets poets je niet zomaar even weg. Bovendien is Valgar niet van plan zich zonder slag of stoot weg te laten jagen.
In het derde deel van Saga Valta heeft Valgar een proces aangevraagd, waarmee hij wil aantonen dat hij niet uit is op het aanzien en Astridr's erfenis en niet – zoals Thorgerr beweert – tegen haar wil een kind bij haar verwekte. Kat in 't bakkie, zou je denken: Astridr even laten getuigen en vervolgens hoeft er alleen nog maar lang en gelukkig geleefd te worden.
Nou... dan ken je de trucendoos van Thorgerr nog niet.

 

Tamelijk rechttoe rechtaan verhaal van stripschrijver Jean Dufaux. Die wil zich nog wel eens te buiten gaan aan het paranormale, maar houdt zich hier keurig in. De magie speelt natuurlijk wel een rolletje, maar dat is bij een strip als deze te verwachten en Dufaux houdt 't binnen de perken.
Vakwerk.
De tekeningen van Mohamed Aouamri zijn druk, maar soepel. Het is duidelijk te zien waar hij de mosterd haalt (Tijdvogel), maar dat is niet storend, want hij geeft er toch een eigen draai aan. Hij tekent overigens prachtige vrouwen die stuk voor stuk als een blok vallen voor Valgar.
De tedere bink.
Tja... dat is misschien het enige overdrevene aan deze strip: Zulke kerels maken ze niet meer.
Zulke vrouwen trouwens ook niet...



(HH)

Interesse? Koop het album hier!