Recensie XIII Mystery 11 Jonathan Fly door Olivier Taduc & Luc Brunschwig

 Recensie XIII Mystery 11 Jonathan Fly door Olivier Taduc & Luc Brunschwig

 

Recensie XIII Mystery 11 Jonathan Fly
door Olivier Taduc & Luc Brunschwig

 

Tjonge, het wordt echt hoog tijd dat uw recensent tijd vindt de serie XIII eens te gaan herlezen! In het elfde deel van de serie XIII Mystery (we naderen het eind, met deel dertien is het heel toepasselijk schlüss) staat Jonathan Fly centraal, de vader van Jason Fly, één van de kandidaten voor de werkelijke identiteit van XIII.
De finesse en details van deel zes en zeven uit de oorspronkelijke reeks – waar Jonathan Fly op inhaakt – staan me toch niet helemaal helder meer voor de geest.
Wat al lezend wel duidelijk wordt is dat Luc Brunschwig een prima verhaal aflevert dat – zelfs met zoals in mijn geval schimmige kennis van de serie XIII – prima te lezen is en op zichzelf kan staan.


Brunschwig bewees vooral met zijn strip De macht der onschuldigen dat hij uitstekend uit de voeten kan met de politieke thriller en dat bevestigt hij hier met een verhaal over een linkse journalist, een leugenachtige FBI-topman en een Martin Luther King-achtige zwarte activist.
Het tekenwerk is in handen van Olivier Taduc (Takuan, Chinaman, Witte klauw) en hoewel hij doorgaans Chinezen tekent en zijn strips vaak in het verleden of in een fantasy-wereld spelen draait hij zijn hand niet om voor een geloofwaardige Amerikaanse jaren zestig setting zonder Aziaten.
Vakwerk, zoals we van deze reeks inmiddels gewend zijn.
Voor diegene die de delen van de oorspronkelijke XIII-reeks wél in het geheugen gegrift hebben staan zijn er weer de nodige dwarsverbanden en verwijzingen die het boeiend houden.
Geloof ik...(HH)

Interesse? Koop het album hier!