Recensie Starfuckers 1 De schone en de beesten door Dylan Teague, Alcante & Gihef

Recensie Starfuckers 1 De schone en de beesten door Dylan Teague, Alcante & Gihef

 

Recensie Starfuckers 1 De schone en de beesten
door Dylan Teague, Alcante & Gihef

 

 

Starfuckers is een tieten-strip. Ik weet niet hoe 't met u zit; maar ik denk dan meteen:
'Dat zal wel niets zijn.'
Sex wordt over 't algemeen niet zo geassocieerd met intellect, vandaar misschien.
Nou wil ik niet beweren dat De schone en de beesten meteen de beste en meest cerebrale strip is die ik ooit gelezen heb, maar het verhaal zit best goed in elkaar.
Maria komt via de Mexicaanse grens illegaal het land van de onbegrensde mogelijkheden binnen, wat naïef en vol verwachtingen, en maakt op harde wijze kennis met de realiteit. Tussen haar optredens in een stripclub door droomt ze van een rijke en knappe filmster, maar als ze de kans krijgt hem te ontmoeten valt die vies door de mand. Met de nadruk op 'vies'...
Die filmster is eigenlijk de enige figuur in deze strip die de boel naar beneden haalt. Hij is – naar mijn smaak – wat te geborneerd, te plat en ééndimensionaal neergezet. Hij krijgt het met zijn daden wel voor elkaar Maria strijdvaardig te maken wanneer ze besluit het er niet bij te laten. Met behulp van een vaste klant uit de stripclub met wie ze min of meer bevriend is geraakt gaat ze de strijd aan. Het lijkt een verloren zaak, maar Maria beschikt over meer dan alleen een goed figuur en een knap snoetje.


Dylan Teague, de tekenaar van de avonturen van Maria, kunt u kennen van Casus deel 1. Heel aardig en effectief tekenwerk.
De schrijvers Alcante (Rani, Ars Magna, Re-mind) en Gihef (High security) schreven samen eerder de serie Complot, waarvan niet alle delen even sterk uitvielen, maar ze leveren met dit eerste deel van Starfuckers een vlot geschreven en sexy actiestrip af waar ze zich niet voor hoeven te schamen...
De serienaam van deze reeks vond ik aanvankelijk een beetje dubieus, maar is eigenlijk goed gevonden want gedurende het verhaal blijkt dat je 'stars' op verschillende manieren kunt 'fucken' en dan krijgt de strip een heel andere focus.(HH)

Interesse? Koop het album hier!