Recensie Verdun HC 01 Voor de storm door Inaki Holgado, Jean-Yves Le Naour & Marko

 Recensie Verdun HC 01 Voor de storm door Inaki Holgado, Jean-Yves Le Naour & Marko

 

Recensie Verdun HC 01 Voor de storm
door Inaki Holgado, Jean-Yves Le Naour & Marko

 

Strips over de Eerste Wereldoorlog waren een jaar of wat geleden schaars, maar tegenwoordig struikelen de uitgeverijen over elkaar heen als het gaat om strips over The great war.
Gelukkig maar, zeker als het zulke informatieve en goede strips oplevert als het eerste deel van Verdun van uitgeverij Saga.
In Voor de storm is de lezer getuige van de verwikkelingen rond de stellingen van Verdun.
De Duitsers zijn druk doende materieel te verslepen naar de regio. De Franse Luitenant-kolonel Driant vermoedt een offensief, maar de aanhoudende bewolking maakt verkenningsvluchten om zijn vermoeden te bevestigen of te ontkrachten onmogelijk.
Mocht zijn vermoeden waar zijn, dan zit hij zwaar in de problemen: de troepen bij Verdun zijn niet voorbereid op een groot offensief.
De legerleiding is zelfs bezig om het beetje materieel dat er staat weg te voeren naar andere plaatsen aan het front waar men een Duitse aanval verwacht. Opperbevelhebber Joffre is er namelijk van overtuigd dat het gebeuren rond Verdun een schijnmanoeuvre is...

 

Het tekenwerk van Inaki Holgado is prima en scenaristen Jean-Yves Le Naour en Marko vertellen een helder verhaal dat eens te meer duidelijk maakt dat de hoge officieren in de Eerste Wereldoorlog een heel andere oorlog aan het voeren waren dan de soldaten in de loopgraven.
Prima begin, ik kan niet anders zeggen. Verdun belooft wat voor de toekomst, want met dit deel staan we nog maar aan de vooravond van wat de grootste slachting van de Eerste Wereldoorlog zou worden.
Als u wilt weten wat de soldaten in Verdun nog te wachten staat, bekijkt u de cover dan eens tussen uw oogharen door...(HH)

Interesse? Koop het album hier!