Recensie XIII Mystery 10 Calvin Wax door Corentin Rouge & Fred Duval

Recensie XIII Mystery 10 Calvin Wax door Corentin Rouge & Fred Duval

 

Recensie XIII Mystery 10 Calvin Wax
door Corentin Rouge & Fred Duval

 

Noem dertien bijfiguren uit de strip XIII.
Dat valt nog niet mee, als je – naast XIII – ook geïnteresseerd bent in andere stripreeksen. Ik denk dat ik tot een stuk of zes, zeven zou komen. De stripreeks XIII Mystery waarin dertien van XIII's nevenpersonages een eigen album krijgen toebedeeld roept dan ook regelmatig vraagtekens bij me op. Billy Stockton? Who the hell is Billy Stockton?
Felicity Brown
? Er gaat geen bel rinkelen.
Calvin Wax, idem dito. Maar dat verandert al snel als je de betreffende albums gaat lezen, zeker in het geval van Calvin Wax. Hij was de grote man achter het complot van de XX. Nummer I? Nope, nummer II! Waarom?
Lees je allemaal in dit album. Zonder kennis van de moederreeks blijft het album waarschijnlijk niet overeind, maar als aanvulling daarop is het bijzonder verhelderend.
Scenarist Fred Duval (Carmen McCallum, Hauteville House, Travis) zet een fraai portret van deze politieke machtswellusteling neer, vakkundig in tekeningen omgezet door Corentin Rouge (Rio, Juarez, Simon de Samaritaan). Met veel schwung tekent die Calvin Wax' jachtpartijtjes, Klanbijeenkomsten en natuurlijk het zetten van die beroemde tatoeage.
Politici zijn vaak bang voor vuile handen, Wax niet! Hij staat niet voor niets voorop dit album afgebeeld met een honkbalknuppel in de aanslag.
Het gaat er niet zachtzinnig aan toe, maar er staat dan ook veel op het spel...



(HH)

Interesse? Koop het album hier!