Recensie Robbedoes Oneshot 9 Kwabbernoot gaat trouwen door Benoit Feroumont

 Recensie Robbedoes Oneshot 9 Kwabbernoot gaat trouwen door Benoit Feroumont

 

Recensie Robbedoes Oneshot 9 Kwabbernoot gaat trouwen
door Benoit Feroumont

 

Een huwelijk mag dan in het leven van gewone mensen een grootste gebeurtenis zijn, voor een stripheld is het slecht nieuws. Het beleven van meeslepende avonturen wordt er niet eenvoudiger op als vrouwlief thuis zit te wachten met de avondprak. Zelfs held tegen wil en dank Thorgal heeft moeite zijn huwelijk op de rails te houden, terwijl hij liever juist keurig getrouwd thuis zat in plaats van al die avonturen te beleven. Zegt-ie...
Nee, een stripheld moet vrij zijn. Dat Kwabbernoot in het huwelijk meent te moeten gaan treden heeft dan ook direct gevolgen voor zijn relatie met Robbedoes: In no-time is hij het huis uitgewerkt en is zijn plaats ingenomen door IJzerlijm.
Kwabbernoot koos er zelf voor, maar dat juist zíj hem gaat 'vervangen' zit hem toch niet lekker...

 

De Oneshots van Robbedoes en Kwabbernoot zijn – op een enkele uitzondering na – geslaagde toevoegingen aan een imposante reeks albums. De vertrouwde Robbedoes, de vertrouwde Kwabbernoot, maar dan net iets anders. Gezien door de brillen van gerenommeerde stripmakers.
Het jongste deel Kwabbernoot gaat trouwen boezemde mij echter weinig vertrouwen in. Het tekenwerk van Benoit Feroumont (Wondertown, Ivan Ivanka) spreekt me niet bijzonder aan, evenmin als het concept, om nog maar te zwijgen van die overwegend roze gloed op het omslag. Maar goed, ze hebben me eerder verrast, dus ik geef het een kans.

 

Feroumont slaagt er niet in al mijn vooroordelen weg te nemen, maar zijn verhaal heeft meer om het lijf dan je zou verwachten.
Zo introduceert hij een familielid van Robbedoes dat je in de verste verte niet ziet aankomen en blijken alle personages die hij opvoert toch meer direct aan elkaar gelinkt te zijn dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.
Beter dan verwacht, maar mijn favoriete album in deze reeks zal het niet worden...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!