Recensie Holly Ann 2. Wie zal de regen doen stoppen? Door Stephane Servais (Servain) & Kid Toussaint

 Recensie Holly Ann 2. Wie zal de regen doen stoppen? Door Stephane Servais (Servain) & Kid Toussaint

 

Recensie Holly Ann 2. Wie zal de regen doen stoppen?
door Stephane Servais (Servain) & Kid Toussaint

 

Who'll stop the rain zong John Fogerty in dat onvervalste swampaccent van 'm dat het – in tijden vóór het internet – nagenoeg onmogelijk maakte om teksten van Creedence Clearwater Revival te ontcijferen. Ik zat meermalen met een blocnote bij de pick-up en met de handen in het haar, de tekst voor de helft gekraakt zonder enige hoop op het ontraadselen van de rest. En dat terwijl John helemáál niet uit de moerassen kwam, maar gewoon uit Berkeley California.
Of Servain & Toussaint wél uit de streken rond New Orleans stammen weet ik niet, al vermoed ik van niet. De naam van schrijver Kid Toussaint (Het konvooi, Snooze) doet dat overigens wel vermoeden. In ieder geval weet hij – net als John Fogerty – wel het broeierige sfeertje precies te raken!
Wie zal de regen doen stoppen heet het tweede album van Holly Ann en dat bekt in het Nederlands net even wat minder lekker dan in het Amerikaans. Regen is een lekkere sfeermaker en ze valt bij bakken in dit tweede avontuur, waardoor de stad dreigt te overstromen.
Holly Ann probeert haar hoofd boven water te houden en haar voeten droog terwijl ze de dood van Bacchus, de laatste Natchez-indiaan onderzoekt. Haar onderzoek voert haar naar de bordelen van de stad en al vond ik het plot wat dunner dan dat van het eerste Holly Ann-album, toch is ook dit tweede deel een aanrader.

 


Dat komt niet in de laatste plaats door de fraaie en sfeervolle tekeningen van Stephane Servais die tekent onder het pseudoniem Servain (De geest van Warren, Siloe) en die op een lekker losse manier zijn pen over het papier laat dansen. Zijn inkleuring mag er ook wezen, trouwens.
Ging het eerste deel over de voodoocultuur, in het tweede deel zijn de Indianen aan de beurt.
Hoe boeiend Toussaint dat ook allemaal vertelt, we zijn vooral nieuwsgierig naar het verhaal van Holly Ann zèlf. Waarom voelt zij zich zo op haar gemak in de rosse buurt? Hoe kan het dat ze nu al twee albums lang de plaatselijke politie te snel en te slim af is? En welke vreemde macht heeft zijn over de mensen met wie ze optrekt?
Servain en Toussaint zijn hopelijk nog lang niet uitverteld over deze intrigerende dame!

(HH)

Interesse? Koop het album hier!