Recensie Betoverd Venetie 1 De vreemde dood van Lord Montbarry door Vincent Wagner & Roger Seiter

Recensie Betoverd Venetie 1 De vreemde dood van Lord Montbarry door Vincent Wagner & Roger Seiter

 

Recensie Betoverd Venetie 1 De vreemde dood van Lord Montbarry
door Vincent Wagner & Roger Seiter

 

Roger Seiter schrijft het liefst strips die verlicht worden door gaslantaarnlicht. Fog is zijn bekendste wapenfeit, maar ook HMS, Special branch & Mysteries spelen zich in een soortgelijk tijdperk af. Dames dragen hoepeljaponnen en rare hoedjes, de heren handschoenen, billentikkers en kachelpijpen. Zo ook in Betoverd Venetië, dat hij maakt met tekenaar Vincent Wagner, met wie hij eerder samenwerkte aan Mysteries en Wild river.
De vreemde dood van Lord Montbarry is een onvervalste detective gebaseerd op de boeken van Wilkie Collins – tijdgenoot en vriend van Charles Darwin en getooid met een even indrukwekkende baard – en in het eerste deel weet Seiter behoorlijk wat geheimzinnigheid te creëren.
Lord Montbarry overlijdt onder verdachte omstandigheden tijdens zijn huwelijksreis in Venetië.
De verzekeringsmaatschappij vertrouwt het zaakje niet. Montbarry heeft vlak vóór zijn dood een levensverzekering afgesloten ten gunste van zijn kersverse vrouw, gravin Narona. In Londen rijzen echter nogal wat vragen rond haar persoon. Ze zou geen echte gravin zijn, ze zou haar vorige echtgenoot vergiftigd hebben en haar in Venetië ook aanwezige broer zou in werkelijkheid haar medeplichtige en minnaar zijn.
En dan is er ook nog de zaak van de verdwenen bediende van Lord Montbarry...

De tekeningen van Vincent Wagner zijn typisch, maar heel sfeervol. Het is jammer dat hij bij het tekenen van Betoverd Venetië hier en daar nogal gehaast te werk lijkt te zijn gegaan, daardoor valt het grafisch wat minder uit dan bijvoorbeeld Mysteries.
Prima detective-strip waarin Seiter opnieuw bewijst dat zelfs het zwakke licht van gaslantaarns duistere geheimpjes aan het licht kan brengen...

(HH)

Interesse? Koop het album hier!